تازه های فناوری

همه چیز در مورد گوگل Stadia – آینده گیمرها در جهان

درود دوستان. امروز با یک موضوع جذاب برای گیمرها همراه شما هستیم. دنیای گیمینگ در حال تغییرات خیلی زیادیه. گیمینگ کم کم داره به سمتی حرکت می‌کنه که دیگه نیازی به سخت‌افزارهای قوی برای بازی کردن گیم‌های جدید نداریم. دنیایی که برای بازی کردن کافیه که مرورگرتون رو باز کنید، بازی رو انتخاب کنید و بدون نیاز به دانلود مستقیما بازی رو شروع کنید. سرویس گیمینگ ابری گوگل به شدت روی این موضوع کار می‌کنه. گوگل می‌خواد گیمرها رو از سخت‌افزارهای گران قیمت و زمان دانلود بازی‌ها با سرویس استریم ابری نجات بده. کافیه یه صفحه جدید در کروم باز کنید و به کیفیت 4K با فریم ریت 60fps بدون نیاز به نصب دسترسی داشته باشید.

آینده گیمینگ قطعا وابسته به سخت‌افزار فیزیکی نیستن. استادیا گوگل این کار رو شروع کرده در حالیکه سونی و مایکروسافت سالها پیش مشغول به این کار بودن.

سرویس Google Stadia چیه؟

سرویس Google Stadia چیه؟

Stadia یک پلتفرم استریم گیمینگ از سمت گوگل هست که نیاز به کنسول‌های گران قیمت یا کامپیوترهای قدرتمند نداره. در عوض از یک سرویس ابری قوی برای ارائه سرویس گیمینگ به تمام مردم جهان استفاده می‌کنه، چه از گوشی استفاده کنید، کروم بوک، کرم کست یا تبلت، چون استادیا بر پایه شبکه و ابر هست گیمرها می‌تونن بلافاصله به موارد دلخواه بدون نیاز به دیسک یا دانلود کردن بازی رو شروع کنن. گوگل می‌گه گیمرها می‌تونن بازیها رو با انتخابشون در 5 ثانیه شروع کنن.

زمانیکه بازیکنان از Stadia استفاده می‌کنن، می‌تونن در هر زمانی و هر صفحه نمایشی به بازیها دسترسی پیدا کنن. اما استادیا گوگل چیزی بیشتر از استریم گیمینگ برای گیمرهاست. در طول زمان گوگل نحوه استفاده و ویژگی‌های برتر Stadia رو معرفی کرد، توسعه دهندگان می‌تونن بازیهای کراس پلتفرم چندنفره بسازن که با دستگاه‌هایی مثل کامپیوتر، تلویزیون، تبلت‌ها و گوشی‌ها همزمان کار می‌کنن.

کراس پلتفرم چیه؟ Cross-platform به بازی‌هایی گفته میشه که اجازه می‌ده بازیکنان در کنسول‌های مختلف باهم بازی کنن. در گذشته کسانی که در کامپیوتر بازی میکردن امکان بازی با بازیکنان پلی استیشن یا گیمرهای اکس باکس رو نداشتن. الان گیم‌هایی مثل کال اف دیوتی که از کراس پلتفرم پشتیبانی می‌کنن اجازه میدن تمام این پلتفرم‌ها بتونن در کنار هم بازی کنن.

پی نوشت: با توجه به اینکه بعضی از گیمرها از این موضوع احساس نارضایتی می‌کنن و دوست ندارن مقابل گیمرهای کامپیوتر با تجهیزات بیشتر و بهتر باشن، بعضی از بازیها اجازه خاموش کردن این ویژگی رو میدن که شما فقط با بازیکنان در دستگاه مشابه بازی کنید.

Stadia می‌تونه گیم‌های پشتیبانی شده رو تا حداکثر 4K – HDR – 60 FPS اجرا کنه. مثل تمام سرویس‌های آنلاین دیگه، اینترنت‌های پرسرعت تر و بهتر بهترین تجربه رو فراهم می‌کنن.

گوگل Stadia چطور کار می‌کنه؟

گوگل Stadia چطور کار می‌کنه؟

گیمینگ بر پایه ابر یا استریم کردن بدون نیاز به دیسک فیزیکی، رندر کردن بازیها هست و یک سرور از راه دور به جای دستگاه فیزیکی تمام این کارا رو براتون انجام میده. یعنی بجای کامپیوتر یا کنسول در خانه تمام اینا در فضای راه دور پردازش میشن و نتیجه نهایی روی صفحه برای شما نمایش داده میشه. بازی روی دستگاه شما نمایش داده میشه و در عین حال اطلاعات کنترلر شما مثل دسته یا موس و کیبورد به سرور ارسال میشه. برای گوشی و تبلت هم میشه از کنترل‌های تاچ استفاده کرد.

برای استفاده از استادیا، باید یک اکانت در سایت Stadia.com ایجاد کنید، بازیهایی که قصد دارید بازی کنید رو بخرید – می‌تونید این بازیها رو روی تلویزیون تون با کروم کست، کامپیوتر، یا حتی گوشیتون بازی کنید. برای شروع، گوگل یک تست اینترنت میگیره تا سرعت شما رو مشخص کنه و تاخیر بین کامپیوتر و سرورها رو مشخص کنه، تاخیر کمتر از 40 میلی ثانیه، و پکت لاس کمتر از 5 درصد. با این موارد شما آماده هستید که بازی رو شروع کنید. با اینحال الان توی ایران این تاخیر و سرعت کمتر در دسترس هست اما در چندسال آینده ممکنه بتونید ازش استفاده کنید. (اگر اینترنت محدود نشه)

ویژگی‌های گوگل Stadia

همونطور که در عکس بالا می‌بینید برای کیفیت‌های بالاتر سرعت دانلود بیشتر مورد نیازه. حداقل سرعت مورد نیاز 10 مگابیت برثانیست تا بتونید HD و 60 فریم بر ثانیه بازی کنید. حداکثر هم به 35 مگابیت بر ثانیه سرعت نیاز دارید تا کیفیت 4K با توجه به نوع صفحه نمایشتون دریافت کنید. سرعت 10 – 35 مگابیت در ایران دور از دسترس نیست اما محدودیتها و تاخیر بسیار بالا مشکل ساز میشه.

استادیا با گوگل کروم کست هم کار می‌کنه، به این معنی که می‌تونید بازی‌ها رو مستقیم با دانگل استریم گوگل روی تلویزیون تون اجرا کنید، و علاوه بر اون کامپیوتر و گوشی. شما می‌تونید از موس و کیبورد و یا گیمپد مخصوص استادیا که توسط گوگل طراحی شده استفاده کنید. این گیمپد دکمه اختصاصی دستیار صوتی گوگل رو هم داره که به گفته گوگل می‌تونه به شما برای بازی کردن، پیدا کردن بازی مورد نظر و بعضی از قابلیت‌های خاص در بازی با توجه به سازندگان کمک کنه.

ویژگی‌های گوگل Stadia

استادیا ویژگی‌های جذابی رو برای گیمرها در نظر گرفته که به بعضی از اونا در این قسمت میپردازیم:

خداحافظی با کنسول فیزیکی:

یکی از بهترین مواردی که در استادیا وجود داره اینکه به هیچ دستگاه خاصی برای بازی کردن نیاز ندارید و هیچ زمانی هم برای دانلود یا اتصالات نیاز نیست.

گرافیک بازیها در معرض خطر قرار نمیگیره:

با استفاده از سرویس‌های گیمینگ ابری، معمولا مشکلاتی مثل تاخیر یا کاهش گرافیک وجود داره. این نوع مشکل به گفته توسعه دهندگان و آزمایش کنندگان Stadia اصلا وجود نداره و گرافیک بازی در صورت دسترسی به سرعت و تاخیر مورد نیاز 4K واقعی با نرخ فریم 60 هست که بسیار زیبا و با جزئیات کامل در دسترس قرار می‌گیره.

بازی کردن در هر زمانی:

بدون نیاز به کنسول، شما می‌تونید در هرزمانی بازی کنید. Stadia به گیمرها اجازه میده از هر صفحه نمایشی برای بازی کردن استفاده کنن. از تلویزیون، کامپیوترها گرفته تا گوشی موبایل. به طور ساده اگر از دستگاهی استفاده می‌کنید که می‌تونه ویدیو پخش پس می‌تونید به استادیا دسترسی داشته باشید.

ادغام شده با یوتیوب

ادغام شده با یوتیوب:

Stadia به شکلی طراحی شده که سازندگان یوتیوب و مخاطبان رو دور هم جمع کنه. Stadia گوگل با وعده اتصال بیشتر بازیکنان به هم و اتصال به یوتیوب باعث میشه در آینده بازیکنان بیشتری جذب بازیها بشن. علاوه بر اون این ویژگی اجازه میده بدون نیاز به سرعت آپلود بالا، یا هر نوع سخت افزار اضافه ای بازی رو مستقیما روی یوتیوب استریم کنید. چون بازی از سرورهای اصلی و ابر گیمینگ استریم میشه.

برای شروع کردن استریم، گیمرها باید یک اسم و اطلاعات لازم رو بذارن و بعد از اون می‌تونن استریم رو شروع کنن. در حال حاضر هنوز چیزی در مورد کیفیت استریم گفته نشده. اما در زمان عرضه گوگل گفته که این سرویس از استریم 4K هم پشتیبانی می‌کنه. هرچند که استریم 4K برای کاربران پریمیوم این سرویس در دسترس قرار میگیره، اما با این وجود می‌تونه بسیار کاربردی و در طول زمان برای استریمرها به صرفه تر باشه.

مقایسه با سایر سرویس‌ها

ایده استریم بازیها جذاب به نظر میرسه، و قطعا در آینده نظر استریمرها رو جذب می‌کنه. اگر گوگل بتونه به وعده‌هاش با استادیا عمل کنه، می‌تونه یک تغییر اساسی در گیمینگ ایجاد کنه. اما با این وجود باید در نظر گرفت که اینترنت مورد نیاز، تاخیر کم و پکت لاس کمتر از 5% در کشورهایی مثل ایران به سادگی در دسترس نیست و ممکنه تجربه کاربران رو با مشکل مواجه کنه.

مقایسه با سایر سرویس‌ها:

مقایسه با سرویس استریم پلی استیشن PS now

از خوبی‌های سرویس پلی استیشن Now سونی اینکه شما به عنوان‌های خاص مثل بازی اسپایدرمن، The last of us و بازیهای درجه یک سونی دسترسی دارید که گوگل نمی‌تونه این بازیا رو در اختیار شما بذاره.

شما می‌تونید بازیها رو روی دستگاهتون دانلود کنید که اگر اینترنت قطع شد یا ضعیف شد بازم به بازی ادامه بدید، اما استادیا این قابلیت‌ها رو نداره.

قیمت هر دو سرویس ماهیانه 10 دلاره.

نقاط قوت پلی استیشن Now

  1. بازیهای انحصاری و یک کتابخانه جامع از بهترین بازیهای عرضه شده از چندین نسل قبل تا الان
  2. صدها عنوان بازی PS4
  3. چندین پلن مختلف با تخفیف و عملکرد متنوع

نقاط ضعف پلی استیشن Now

  1. عدم امکان دسترسی در هر دستگاه (محدود به دستگاه‌های پلی استیشن، PC، برخی تلویزیون‌های سامسونگ و سونی)
  2. مدت تست رایگان فقط 7 روزه
  3. بعضی از بازیهای جدید زمان زیادی میبره تا اضافه بشن.

نقاط قوت استادیا در مقایسه با PS now

  1. تست رایگان دوماهه
  2. قابلیت دسترسی در هر دستگاه شامل گوشی، تلویزیون، تبلت، کامپیوتر و …
  3. رزولوشن 4K در آینده

نقاط ضعف استادیا در مقایسه با PS now

  1. بازی‌های کمتر و عدم دسترسی به بهترین بازیها
  2. اکثر بازیها هزینه بالایی دارن
  3. امکاناتی که قول داده شدن خیلی طول میکشه تا عرضه بشن
  4. این موارد رو هم باید در نظر گرفت که پلی استیشن Now در کشور‌های بیشتری در دسترسه، اما رزولوشن اون معمولا 720p هست.

سرویس پلی استیشن Now در سال 2014 در دسترس بود درحالیکه گوگل مدت کوتاهیه وارد عرصه گیمینگ شده و این به این معنی که استادیا هنوز راه زیادی داره تا بتونه به جایگاه مناسبش برسه. کیفیت 1080 عالیه و 4K در بعضی بازیها در دسترس هست. مورد بعد اینکه شما باید هزینه کامل بازی رو برای استادیا پرداخت کنید. اما در پلی استیشن Now این هزینه ها وجود نداره. بازیها و تعداد چندصد برابری عنوان در دسترس در پلی استیشن هم باعث میشه که شما به بهترین بازیها دسترسی داشته باشید.

باتوجه به عدم استفاده بنده از سرویس اکس باکس گیم پس، در این مطلب مقایسه با این سرویس قرار نگرفته. اما به طور کلی سرویس اکس باکس گیم پس همچنان سرویس بهتری در مقایسه با استادیا گوگل هست.

نظر شما در مورد استادیا چیه؟ از کدوم سرویس استفاده کردید؟

منابع: androidcentral – انجمن شیائومی – اطلاعات شخصی – سونی – game radar – tech radar

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *