بررسی تخصصی

همه چیز درباره پشتیبانی از کارت حافظه در گوشی‌ها

زمانی که تصمیم میگیریم یه گوشی جدید بخریم، ظرفیت حافظه داخلی و چند فاکتور دیگه اهمیت خیلی بالایی دارن که باعث میشن تصمیم بگیریم یه گوشی رو بجای دیگری انتخاب کنیم. اما اینکه حافظه‌هایی مثل 16، 32، یا 64 گیگابایت دقیقا چه مقدار از حافظه رو در اختیار کاربر میذارن کاملا بستگی به نوع گوشی داره.

حافظه داخلی یا کارت حافظه؟

کارت حافظه یا حافظه داخلی گوشی؟

وقتی که ویژگی‌های حافظه در هر گوشی رو در نظر بگیریم، خیلی مهمه که بدونیم تفاوت‌های زیادی بین حافظه داخلی و خارجی (یا همون مموری کارت) وجود داره. حافظه داخلی توسط شرکت‌سازنده نصب شده که معمولا از 16 تا 256 گیگابایت هست. این جایی هست که سیستم عامل، برنامه‌های پیش‌فرض و سایر فایل‌های سیستمی نصب شدن. حداکثر ظرفیت حافظه داخلی توسط کاربر نمی‌تونه افزایش یا کاهش پیدا کنه، اگر گوشی شما فقط 16 گیگابایت حافظه داخلی داره و قابلیت افزایش حافظه با مموری کارت نداره، این تمام ظرفیتی هست که شما در دسترس دارید. و فراموش نکنید، مقداری از این حافظه در دسترس قرار داره و بخش‌هایی از اون با سیستم عامل پر شده یعنی ممکنه یک گوشی 16 گیگابایت 12 گیگابایت در اختیار شما قرار بده.

حافظه داخلی روی چیپ

حافظه اکسترنال، یا مموری کارت به شما اجازه میده مموری رو بذارید روی گوشی. اکثر گوشی‌ها قابلیت استفاده از میکرو اس دی (Micro SD) رو دارن اما همه اونا شما این ویژگی نمیشن و بعضی از اونا امکان استفاده از دو سیمکارت، یا یک سیم کارت و یک مموری میدن. برای حل مشکلات حافظه بعضی از گوشی‌های بالا رده با فضای ابری رایگان از 10 تا 50 گیگابایت فروخته میشه.

پس در واقع گزینه بعدی:

فضای ذخیره آنلاین

فضای ذخیره آنلاین یا کارت حافظه

برای حل مشکل فضای داخلی گوشی، معمولا گوشی‌های بالارده ای که از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کنن رو با 10 تا 50 گیگابایت فضای آنلاین در اختیار مشتری میذارن که میشه حداقل بعضی از داده‌ها رو به اونا منتقل کرد که البته برای دسترسی به اونا باید به اینترنت موبایل یا وای فای دسترسی داشته باشید.

استاندارد‌های حافظه داخلی

استانداردهای حافظه داخلی با نام مختصر UFS (Universal Flash Storage) ذخیره سازی فلش کلی شناخته میشه. تا بحال استانداردهای زیادی عرضه شدن و سرعت و عملکرد اونا در طی زمان ارتقا پیدا کرده.

UFS 1.0

نسخه اولیه این استاندارد به حداثر سرعت 300 مگابایت در ثانیه (خواندن و نوشتن) بود و دارای یک خط داده بود.

UFS 2.0

این سرعت در نسخه 2 به حداکثر 1200 مگابایت (خواندن و نوشتن) در ثانیه رسید.

UFS 3.0

در نسخه UFS 3.0 از 1450 تا 2900 (خواندن و نوشتن عادی و تصادفی) مگابایت در ثانیه عرضه شد. نسخه جدیدتری به نام UFS 3.1 معرفی شده که طبق گفته سامسونگ به سرعت 3.3 گیگابایت (1.2 گیگابایت نوشتن و 2.1 گیگابایت خواندن) بر ثانیه میرسه. مهمترین ارتقا در این بخش علاوه بر سرعت خواندن سرعت نوشتن هست که واقعا تاثیر بسزایی در عملکرد گوشی داره.

این استاندارد در کارت حافظه‌ها هم استفاده شده و اینجاست که میگم سرعت حافظه داخلی بالاتره. چون پیشرفت حافظه‌های داخلی یک قدم جلوتر از مموری کارت‌های خارجیه و بالاترین سرعت عرضه شده در مموری کارت UFS 2.0 هست که به 1.2 گیگابایت برثانیه میرسه.

کارت حافظه‌های با سرعت بالاتر کمتر داغ میشن، مصرف باتری کمتری دارن، عملکرد بهتری در خواندن و نوشتن دارن.

عکس کارت حافظه

جمع بندی:

حافظه داخلی گوشی مهمترین بخشی هست که باید قبل از خرید به اون کلی فکر کنید. اگر به حافظه 32 گیگابایت نیاز دارید سراغ یک گوشی 64 گیگابایت برید چرا که با این وجود و کش برنامه ها حدود 50 گیگابایت در اختیار شما قرار میگیره.

حافظه داخلی کم بخریم بعد با مموری ارتقا بدیم؟

بعضیا میگن خب گوشی با حافظه پایین میخریم با کارت حافظه این کمبود رو جبران میکنیم. یه نکته مهم که وجود داره اینکه اکثر نرم افزارها و کش اونا روی حافظه داخلی ذخیره میشه. حتی اگر شما یه گوشی با حافظه 16 بخرید و مموری 128 گیگ روی اون بذارید زمانی که نرم افزارهای مختلف نصب کنید حافظه داخلی پر میشه و سرعت گوشی هم افت می‌کنه. در نتیجه حتی اگر از حافظه داخلی فقط برای نرم افزارها استفاده می‌کنید بازم پیشنهاد میشه یک ظرفیت بالاتر از ظرفیت مورد نیازتون تهیه کنید که به مشکل نخورید.

مورد بعد اینکه اگر فایل‌ها روی حافظه داخلی باشن سرعت گوشی بالاتره چون استانداردهای حافظه داخلی معمولا سرعت بالاتری ارائه میدن. مثلا پخش یک فیلم از حافظه داخلی یا کپی کردن اون بسیار روان تر و سریعتر از مموری کارته.

اگر گوشیمون حافظه رو ادغام کنه چی؟

بعض از گوشی‌ها این قابلیت دارن که ظرفیت کارت حافظه رو با حافظه داخلی ادغام کنن. یعنی شما یک کارت حافظه 32 گیگابایت میذارید روی گوشی و اگر حافظه گوشی 32 باشه ادغام میشه و شما 64 گیگابایت حافظه دارید. چندین ابهام و نکته در این مورد وجود داره.

خوبی این روش اینکه شما می‌تونید برنامه‌ها و فایل‌های سیستمی هم روی حافظه ذخیره کنید. اما امکان استفاده از کارت حافظه روی دستگاه دیگه تا زمانیکه فرمت نشه وجود نداره.

نکته بعد اینکه اگر به هر دلیلی کارت حافظه شما دچار مشکل بشه یا گم بشه، ممکنه داده‌های زیادی که شامل نرم افزارهای گوشی هم میشه از دست بدید. احتمال گم شدن یا خراب شدن حافظه داخلی کمتر از کارت حافظست.

سرعت کارت حافظه:

گوشی‌هایی که از این روش پشتیبانی می‌کنن فقط از چند مدل خاص مموری کارت که سرعت بالایی دارن پشتیبانی می‌کنن. علتش هم مشخصه باید سرعت به اندازه کافی بالا باشه تا عملکرد سیستم دچار اختلال نشه. گاهی وقتا قیمت این کارت حافظه ها با قیمت تمام شده حافظه بالاتر گوشی برابر میکنه و یا حتی گرون تره. مثلا اگر گوشی 32 قیمتش 3 میلیون باشه و 64 قیمتش 3 میلیون نیم، اون کارت حافظه 32 گیگ هم ممکنه 250-400 هزار تومان باشه. البته این نکته مهمه که اکثرا گوشی‌ها در حافظه بالاتر رم بالاتر هم ارائه میدن.

پس چه زمانی از این روش استفاده کنیم؟

زمانی که گوشی خریدید اما چندسال گذشته و به حافظه بیشتری نیاز دارید با چند روش گفته شده بالا می‌تونید حافظه رو ارتقا بدید اما هنگام خرید نباید این روش رو در پیش بگیرید. با توجه به نکات گفته شده امیدوارم هنگام خرید بتونید گوشی با حافظه مناسب رو انتخاب کنید.

منابع: ویکیپدیا، سامسونگ، انجمن شیائومی، تحقیقات شخصی، ای ویژن

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *