تازه های فناوری

همه چیز درباره Wi-Fi 7، سرعت و عملکرد آن

با اینکه Wi-Fi 6E هنوزهم در حال خون به پا کردنه، اطلاعات اخیر منتشر شده در مورد Wi-Fi 7 و استاندارد سرعتش ممکنه در آینده نزدیک اینترنت با کابل رو منسوخ کنه. توی این مطلب تمام اطلاعاتی که راجع به Wi-Fi 7، عملکرد و قابلیت‌های اون باید بدونید رو بررسی می‌کنیم.

وای فای Wi-Fi 7 چیه و چقدر سریعه؟

Wi-Fi 7 یک استاندارد جدید برای دستگاه‌های وای فای هست. این استاندارد بر اساس 802.11be Standard هست که در ماه می 2021 معرفی شده و هنوز توسط FCC تایید نهایی نشده. (FCC مخفف Federal Communications Commission هست که به نام کمیسیون ارتباطات فدرال شناخته میشه. FCC گواهینامه‌ای هست که باید روی تمام محصولات الکترونیکی تولید و فروخته شده در ایالات متحده استفاده بشه.)

مهمترین ویژگی Wi-Fi 7 اینکه چه برای کاربران حرفه‌ای و عادی می‌تونه بسیار شگفت‌انگیز باشه و نیاز به اتصال کابلی رو ازبین ببره. در تئوری، Wi-Fi 7 از سرعت تا 30 گیگابیت برثانیه (Gbps) پشتیبانی می‌کنه که سرعتش سه برابر نسل قبلی یعنی Wi-Fi 6 با سرعت 9.6 Gbps هست. 30 گیگابیت برثانیه برابر با 3.75 گیگابایت برثانیه هست که چنین سرعتی برای اتصال بیسیم فوق‌العادست.

درحال حاضر تکنولوژی باسیم که رایج هست و مردم استفاده می‌کنن با کابل لن، حداکثر سرعت 10گیگابیت برثانیه رو ارائه میده هرچند که دستگاه‌ها و کارت شبکه‌های زیادی نیستن که ازین سرعت پشتیبانی کنن. هرچند که سرعت‌های بالاتر با کابل مثل چند ترابایت برثانیه در دیتا سنترها (مراکز اصلی داده‌ها) وجود داره اما استفاده ازونا در خانه با اون سخت افزار دور از انتظار به نظر میرسه. حداقل چندین سال زمان نیاز داریم برای اونا. پس برای کاربران در حال حاضر سرعت 10 گیگابیت برثانیه حداکثر انتخابه و Wi-Fi 7 ممکنه در شرایط مناسب بتونه به سادگی جایگزین اتصال کابلی بشه.

وای فای Wi-Fi 7 چیه و چقدر سریعه؟

چه چیزای دیگه ای در مورد Wi-Fi 7 پیشرفت داشتن؟

در کنار سرعت تئوری برآورد شده برای وای فای 7، اتحادیه وای فای قصد داره بهینه‌سازی‌های گسترده‌ای در زمینه استاندارد وای فای انجام بده که چند مورد مهمش رو در قسمت پایین بررسی کردیم:

پشتیبانی از نسل قبلی: Wi-Fi 7 از نسل قبلی دستگاه‌ها با باندهای فرکانسی 2.4 GHz، 5 GHz، و 6 GHz هم پشتیانی می‌کنه. به این معنی که نیاز نیست همه دستگاه‌هاتون از سخت‌افزار جدید پشتیبانی کنن تا بتونن به روتر وصل بشن. هر دستگاه با توجه به نسلش می‌تونه حداکثر استفاده رو ببره.

6 GHz: حداکثر استفاده از باند جدید 6 GHz اولین بار در Wi-Fi 6E اتفاق افتاد. باند 6 GHz در حال حاضر فقط توسط وای فای استفاده میشه و مزیتش اینکه اختلال خیلی کمتری برای دستگاه‌های دیگه ایجاد میکنه و در مقایسه با 2.4 GHz و 5 GHz اختلال کمتری داره. هرچند که ممکنه در آینده ازین باند در سایر ارتباطات هم استفاده بشه و این شرایط کلا تغییر کنه.

تاخیر کمتر: یکی از اهداف اصلی Wi-Fi 7 کاهش تاخیر و افزایش پایداری برای فعالیت‌های حساس شبکه هست که برای فضای ابری و گیمینگ آنلاین بسیار اهمیت داره. علاوه بر اون کاهش زمان تاخیر یک نیاز اساسی برای جایگذین شدن با اتصال سیمی هست چون تا امروز کمترین زمان تاخیر در شرایط پایدار متعلق به اتصال سیمی هست.

MLO: نسل هفتم وای فای، از قابلیت Multi-Link Operation پشتیبانی می‌کنه، به این معنی که با تقسیم بار و اتصال چند کانال وای فای با فرکانس‌های مختلف به صورت داینمیک و همزمان، حداکثر سرعت رو ارائه بده و از تداخل باندها جلوگیری کنه.

ارتقا به 802.11be: بر اساس داده‌های فعلی، Wi-Fi 7 ارتقای کاملی نسبت به تکنولوژی‌های Wi-Fi 6 داره، مثلا پهنای کانال 320 MHz مگاهرتز (افزایش یافته از 160 مگاهرتز در Wi-Fi 6)، که باعث افزایش سرعت اتصال میشه و 4096 مدولاسیون دامنه که باعث میشه داده‌های بیشتری در هر هرتز فشرده بشن.

تکنولوژی Wi-Fi 7 چه زمانی در دسترس قرار میگیره؟

تکنولوژی Wi-Fi 7 چه زمانی در دسترس قرار میگیره؟

براساس اخبار جدید مدیاتک، که از الان ادعا می‌کنه به سرعت 30 گیگابیت و بالاتر رسیده، محصولات Wi-Fi 7 از 2023 وارد بازار میشن. یک مقاله در IEEE بیان کرده که تاریخ احتمالی عرضه جهانی این تکنولوژی در سال 2024 خواهد بود. با اینحال شما همین الان هم می‌تونید روتر‌هایی بخرید که Wi-Fi 6 و Wi-Fi 6E رو پشتیبانی می‌کنن که هنوزم در مقایسه با نسخه‌های قدیمی‌تر بسیار سریعتر هستن.

مقایسه Wi-Fi 6 با Wi-Fi 7

در اینجا قصد دارم به طور خلاصه این دو نسل وای فای رو براتون مقایسه کنم.

سرعت انتقال داده: Wi-Fi 6 = 9.6Gbps | Wi-Fi 7 = 46Gbps

سرعت 46 که در بالا بیان شده سرعت کلی در باندهای مختلف و استفاده همزمان هست.

پهنای باند چنل: Wi-Fi 6 = 160MHz | Wi-Fi 7 = 320MHz

انتقال داده همزمان برای چند کاربر: Wi-Fi 6 = 8 | Wi-Fi 7 = 16

تکنولوژی و انتقال داده: Wi-Fi 6 = 1024-QAM | Wi-Fi 7 = 4096-QAM

مقایسه Wi-Fi 6 با Wi-Fi 7

عکس بالا نشون می‌ده که چطور چنل‌ها در پهنای باند‌های متفاوت عمل میکنن. (از 5.935 گیگاهرتز تا 7.125 گیگاهرتز) هرچقدر فرکانس پهنای باند بالاتر باشه، داده‌های بیشتری به طور همزمان به چند دستگاه می‌تونه منتقل بشه. (منبع: اینتل)

نسل بعدی وای فای، تا حداکثر 16 آنتن برای انتقال و دریافت داده‌ها پشتیبانی می‌کنه. با درنظر گرفتن اینکه اکثر دستگاه‌ها سیستم 2×2 دارن، (2 آنتن برای ارسال و 2 آنتن برای دریافت داده) داشتن 16×16 آنتن در روتر باعث میشه به راحتی بتونید به چندین دستگاه مختلف همزمان داده‌ها رو ارسال و دریافت کنید بدون اینکه مشکلی در سرعت و یا تاخیر ایجاد بشه.

آیا شما به Wi-Fi 7 نیاز دارید؟

آیا شما به Wi-Fi 7 نیاز دارید؟

باید در نظر گرفت اکثر دستگاه‌هایی که ما مخصوصا ایرانی‌ها داریم به سختی از Wi-Fi 5 پشتیبانی میکنن. علاوه بر اون در زمینه شبکه هم سرعت‌هایی که توی ایران عرضه میشه با نسل اول وای‌فای هم قابل دستیابیه. اما کاربردهای دیگه این تکنولوژی انتقال فایل بی سیم و … تحت شبکه هست. مواردی مثل اینترنت اشیا که بازهم در ایران کمتر دیده میشه. اما ممکنه در آینده نزدیک تر با هوشمندتر شدن خانه‌ها و لوازم خانگی هوشمند مثل لامپ‌ها، اسپیکر‌های هوشمند و … نیاز به اون بسیار بیشتر احساس بشه.

کاربرد Wi-Fi 7 در واقعیت مجازی و استریم محتوا

کاربرد Wi-Fi 7 در واقعیت مجازی و استریم محتوا

در کنار اطلاعاتی که تا الان در مورد این نسل از وای فای بررسی کردیم، یکی از کاربردهای مهم اون می‌تونه در صنعت واقعیت مجازی باشه. همونطور که می‌دونید واقعیت مجازی در گیمینگ و سایر صنعت‌ها، نیازمند سرعت بالا و تاخیر کم برای انتقال داده‌هاست. با استفاده از Wi-Fi 7 می‌تونیم در نهایت به تجربه گیمینگ و واقعیت مجازی بیسیم برسیم. با این سرعت میشه محتوای 4K و 8K فشرده شده رو تجربه کرد و علاوه بر اون اگر ارائه دهندگان اینترنت سرعت‌های بالا رو ارائه بدن، می‌تونید به راحتی با اتصال بیسیم در نسل‌های آینده تلویزیون‌ها و …، محتوای 8K به صورت آنلاین پخش کنید.

شما در حال حاضر دستگاه‌هاتون از چه تکنولوژی وای فای پشتیبانی میکنن و چه لوازم هوشمندی در خونه‌تون دارید؟

منابع: منبع 1 منبع 2منبع 3منبع 4 منبع 5

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *