بررسی تخصصی

نکاتی که قبل از خرید هدفون برای کودکان باید بدانید

وقتی که به بچه‌دار شدن فکر می‌کنم، از همین الان فکر این هستم که چه چیزایی ممکنه فرزندم از من بخواد. با توجه به اینکه اینروزا اکثر بچه‌ها از هدفون استفاده میکنن، باید اینو در نظر گرفت که بچه منم ممکنه هدفون بخواد، اما وقتی به هدفون‌های توی بازار دقت می‌کنم میفهمم که احتمال اینکه بخوام فرزندم از هدفون استفاده کنه خیلی کمه.

نه اینکه هدفون‌های توی بازار بد باشن، ولی چیزی که فرزند نوجوان یا خردسال شما نیاز داره با چیزی که ما بزرگسال‌ها نیاز داریم کاملا متفاوته. احتمالا اولین کاری که می‌کنم اینکه هرچقدر می‌تونم هزینه می‌کنم تا یک هدفونی براش بگیرم که از شنواییش در همه جهات محافظت کنه، اما متاسفانه در حال حاضر هدستی به این شکل طراحی نشده. تا اونجایی که می‌دونم هیچ هدفونی اون بیرون نیست که بر طبق نیاز شنوایی گوش بچه‌های 3 تا 18 ساله تنظیم شده باشه. ممکنه با خودتون فکر کنید که اون نیاز شنوایی چیه؟

بهترین هدست برای کودکان چیه؟

اگر کودکان در مقایسه با بزرگسالان خیلی متفاوت هستن، چه چیزایی هست که زمان استفاده از هدفون باید نگرانشون باشیم؟ در واقع جواب خیلی پیچیدست به خاطر همین باید اول کمی در مورد آناتومی حرف بزنیم.

شنوایی کودکان در مقایسه با بزرگسالان متفاوته

درحالیکه آناتومی اساسی کودکان و بزرگسالان یکسانه، قسمت‌های داخلی پرده گوش که noggins هم نامیده شده هنوز در برابر صداهای بلند برای سالهای طولانی قرار نگرفته بوده، به این معنی که گوش‌های یک خردسال ممکنه صداهایی رو بشنوه که یک فرد بالای 30 سال نمی‌تونه اونا رو بشنوه. اکثر افراد در سن بالا احتمالا از کمی کاهش شنوایی رنج میبرن که بچه شما هنوز به اون دچار نشده. این نوع کاهش شنوایی به محدوده‌های خاصی از صدا مرتبط هست، و مشکل هدفون‌ها در همینجاست. تقویت بیس صدا از چند دهه قبل که طرفدار پیدا کرد، می‌تونه باعث آسیب رسیدن به شنوایی شما بشه. چون این افزایش فرکانس‌های بیس بسیار آسیب زنندست.

بهترین هدست برای کودکان چیه؟

هدفون‌ سونی MDR-V6 و مدل‌های مشابهش، شاید زیاد جذاب و حرفه‌ای به نظر نرسن، اما یکی از بهترین هدفون‌ها برای گوش کودکان هستن.

بیشتر هدفون‌ها به نوعی سعی میکنن که بیس رو افزایش بدن، مردم هم دوست دارن بیس زیاد باشه، بیس بیشتر لذت بیشتر! این به این معنی که بعضی وقتا حتی بیس بیشتر از سایر فرکانس‌های صدا پخش و شنیده میشه. بخش بعدی هم افزایش محدوده فرکانس‌های بالا 7-11 کیلوهرتز هست. اگرچه ممکنه این نوع صدا برای شما جذاب و خوب به نظر برسه، اما عادات گوش دادن با صدای بلند و با این نوع تنظیم فرکانس، ممکنه به طور ناخواسته روی شنوایی فرزند شما تاثیر بذاره. اگر در نهایت به گوششون آسیب برسه، اثرش مثل یک گلوله برفی میشه که توی سراشیبی در حال حرکت هست و بزرگتر میشه، به این معنی که با آسیب بیشتر، نیاز دارن صدا رو بلندتر کنن تا بتونن همه چیز رو بشنون.

اگر می‌خواید بدونید کدوم هدفون‌ها دقیق‌ترین صدا بدون تغییر جزئیات رو تحویل میدن، باید به نمودار پاسخ فرکانسی اونا دقت کنید که توی سایت‌های مختلف مثل Rtings و Soundguys می‌تونید اونا رو ببینید. اگر پول براتون مسئله نیست یا به شنوایی اهمیت میدید می‌تونید از برنامه‌هایی مثل True-Fi app استفاده کنید که توسط SonarWorks منتشر شده، و با تغییرات اکو در هدفون‌های مختلف سعی می‌کنه همه فرکانس‌ها نزدیک به سطح یکسان باشن.

عوارض هدفون بر شنوایی کودکان

این عکس از پاسخ فرکانسی یکی از هدفون‌ها هست. همونطور که می‌بینید در محدوده فرکانس‌های بیس و بالا یا High، شدت صدا بیشتر از سایر محدوده‌های فرکانسی هست. این هدفون ایده‌آلی برای کودکان نیست.

علاوه بر اون، همونطور که گفتم کودکان صداهای بیشتری رو نسبت به ما درک میکنن، مسدود کردن سر و صدای بیرون حتی مهمتره. هدفون‌هایی که حذف نویز اکتیو دارن معمولا برای کودکانی که توی اتوبوس و یا هواپیما به موسیقی گوش میدن بهتره. اگر دوست دارید در مورد حذف نویز اکتیو اطلاعات بیشتری به دست بیارید این مطلب رو بخونید.

کودکان بی تجربه هستن

ممکنه زیاد با این موافق نباشید، اما کودکان، واقعا تجربه کمتری دارن. معمولا کارهای زیادی رو به روش‌هایی انجام میدن که بزرگسال‌های هیچوقت اون‌کارا رو نمی‌کنن. مثل زمانی که من توی دوسالگی تصمیم گرفتم یک سیگار رو بخورم! علتش هم اینکه کودکان همیشه عواقب کامل کاری که انجام میدن رو درک نمیکنن. اونا معمولا همه چیز رو امتحان میکنن تا وقتیکه یه اتفاق بد بیوفته. کم شنوایی ناشی از سر و صدای بلند، غیرقابل اجتناب هست، و زمانی‌که این اتفاق بیوفته دیگه نمیشه این مشکل رو حل کرد. پس بهتره از بروز این اتفاق جلوگیری کنید.

کم شنوایی ناشی از سر و صدا معمولا در نتیجه آسیب به استریوسیلیاست.

کم شنوایی ناشی از سر و صدا معمولا در نتیجه آسیب به استریوسیلیاست.

برخی از گوشی‌ها و هدفون‌ها محدودکننده حجم صدا دارن، اما گذشتن از اونا خیلی راحته. یعنی زمانی‌که گوشی به شما میگه صدا بیش از حد بلنده کافیه یک بله بزنید و تا هرچقدر که دوست دارید صدا رو زیاد کنید. علاوه بر اون، هدفون‌هایی که این قابلیت دارن معمولا به افراد خاصی پیشنهاد میشن چون افراد عادی و بچه‌ها ممکنه علاقه‌مند به محدود کننده شدت صدا نباشن و دلشون بخواد تا جایی که می‌تونن صدا رو زیاد کنن. به نظر من خیلی خوب میشد اگر اندروید و اپل یک محدود کننده خروجی صدا باتوجه به سن حساب فرزند تنظیم می‌کردن که یعنی فرزند شما نمی‌تونست بدون اجازه شما، صدا رو از یک حدی بیشتر کنه. در دهه 90 میلادی، بسیاری از پخش‌کننده ها این ویژگی رو داشتن، با اینکه بچه‌ها میتونستن خاموشش کنن اما بازم این ویژگی وجود داشت. اگر گوشی‌تون چنین ویژگی داره حتما ازش استفاده کنید.

بچه‌ها معولا کثیف هم هستن و ممکنه کارهایی بکنن که بهداشتی نیستن. اونا تمایلی به درک اینکه پرز و کثیفی داخل گوش‌شون گیر میکنه ندارن، و معمولا هدفون که توی کیفشون افتاده یا توی جیب لباسشون بوده رو بدون تمیز کردن همینطوری استفاده میکنن که می‌تونه منجر به عفونت مجرای گوش بشه. به همین دلیل هدفون‌های توگوشی کمتر توصیه میشه و هدفون‌های رو گوشی و دور گوشی معمولا بهتر هستن. علاوه بر اون فاصله بیشتر هدفون‌های رو گوشی نسبت به پرده داخلی در مقایسه با فاصله کمی که هدفون تو گوشی داره بهتره و آسیب کمتری وارد میشه.

کلا شما نمی‌تونید به کودکان برای تصمیم گیری درست در مورد خطرات گوش دادن با صدای بلند اعتماد کنید. مثلا، اگر هدفون حذف نویز براشون بگیرید و توی خیابون استفاده کنن احتمالا صدای ماشین که داره بهشون نزدیک میشه یا بوقش رو نمیشنون. پس باید محدودیت‌هایی برای مکان و زمان گوش دادن خارج از خانه تعیین کنید و مطمئن بشید ک عادات خوبی رو برای امنیت اونا تنظیم کردید.

بچه‌ها خیلی مراقب نیستن

اینو زمانی یادگرفتم که دیدم یک بچه از طبقه سوم کنسول بازیش رو پرت کرد پایین، ازین بابت ممکنه خیلی مراقب نباشن و اهمیتی ندن که هدفونی که خریدید چقدر گرون بوده. در نتیجه بهتره هدفونی بگیرید که مناسب‌ترین هست نه گران ترین و علاوه بر اون سعی کنید اونو با شرایط خرید آشنا کنید مثلا یکجا پول رو پرداخت نکنید و روزانه مقداری پول بهش بدید تا جمع کنه و وقتی به یک حد خاص رسید خودتون هم پول بذارید روش و براش هدفون بخرید تا به خاطر سختی و صبر، اهمیت بیشتری به نگهداری صحیح هدفون بده.

عدم کنترل احساسات در کودکان

تصویر بالا از اتاق یک کودکه بعد ازینکه یک بحث با خانواده داشته! بهتره در تربیت فرزندان دقت کنید.

اگر فرزندتون بالای 8 سال سن داره، ممکنه بهتر باشه که هدفون‌های ورزشی ضدآب و ضد ضربه رو بخرید، چون این هدفون‌ها معمولا در مقابل کثیفی، باران و گرد و خاک مقاوم تر هستن.

الان دقیقا چه کاری می‌تونید انجام بدید؟

با اینکه اضافه کردن محدود کننده صدا راحت نیست و گوشی‌ها هم این قابلیت رو ندارن، چندتا نکته هست که می‌تونید با رعایت کردن اونا از آسیب گوش فرزندتون جلوگیری کنید.

در انتخاب هدفون بهشون کمک کنید

برای کودکان، چندتا هدفون هست که توسط بهترین متخصصان صدا انتخاب شده و به خاطر پاسخ فرکانسی مناسب کمترین آسیب رو دارن، مهمترین کار اینکه از هدست‌هایی که بیهوده بیس رو افزایش میدن دوری کنید.

هدفون‌هایی که برای کودکان پیشنهاد میشه:

قیمت این هدفون‌ها از 20 تا 100 دلار هست.

بهترین کیفیت صدا: هدفون Sony MDR-222KD

بهترین به طور کلی: هدفون JLab JBuddies

بهترین هدست وایرلس: هدفون Buddyphones Wave

بهترین هدست دور گوشی: هدفون JBL JR 300

بهترین هدست از بابت دیزاین: هدفون Puro Sound Labs BT 2200s

هر کدوم ازین هدست‌ها مزیت خاص خودشون دارن که در ادامه براتون توضیح میدم.

هدست Puro Sound Labs BT 2200s

هدست Puro Sound Labs BT 2200s

نقاط قوت:

تنظیم راحت

اتصال بلوتوثی

محدود کننده صدا به 85dB

یکی از مهمترین نقاط قوتی این هدست همین محدود کننده صداست.

هدست JBL JR 300

هدست JBL JR 300

نقاط قوت:

فیلتر محدود کننده صدا

طراحی مناسب

قیمت مناسب

ست استیکر

هدست Buddyphones Wave

هدست Buddyphones Wave

نقاط قوت:

عمر باتری طولانی

تنظیمات صدا برای محافظت از گوش

مقاوم در برابر گردوخاک و آب با IP67

نقاط ضعف:

تنظیمات محافظت از گوش کیفیت صدا رو کاهش میدن

هدفون سونی MDR-222KD

هدفون سونی MDR-222KD

نقاط قوت:

درایور 13.5 میلی متری

وزن سبک

بدون افزایش صدا به محدوده خطرناک

هدفون JLab JBuddies

هدفون JLab JBuddies

نقاط قوت:

حمل آسان

مقاوم در برابر پاشش آب

طراحی جذاب

عدم ایجاد صدای بلند

تمام این هدفون‌هایی که بهتون معرفی کردم تقریبا پاسخ فرکانسی مناسب و ویژگی‌هایی دارن که برای کودکان مناسبه. با توجه به بودجه‌تون می‌تونید یکی رو انتخاب کنید.

آموزش به کودکان در مورد رعایت نکات و امنیت گوش دادن

یکی از بهترین کارهایی که می‌تونید انجام بدید اینکه به صورت ساده، به فرزندانتون روش کار کرد هدفون‌ها رو یاد بدید و اینکه کاهش صدا یا محدود کردن اون چطور می‌تونه از آسیب رسیدن به گوش جلوگیری کنه. بهترین روش اینکه ساده و علمی بهشون یاد بدید. علاوه بر اون اگر بالای 6-7 سال باشن می‌تونید به راحتی اینارو براشون توضیح بدید و متوجه بشن که چه مشکلاتی می‌تونه براشون ایجاد بشه.

آموزش به کودکان در مورد رعایت نکات و امنیت گوش دادن

برای مدرسه یا مکالمه و استفاده در مکان‌های شلوغ، هدفون‌های با حذف نویز اکتیو می‌تونن بسیار مناسب باشن.

مهمترین چیزایی که کودک شما باید یاد بگیره:

اول از همه تا جایی که می‌تونه از سروصدای بلند دور باشه، اگر خارج از خونه صدای بلند ماشین و … هست که ممکنه آسیب بزنه گوشش رو بگیره (مثلا بوق بلند یا ماشین دوستانش که ممکنه صدای اسپیکر رو خیلی زیاد کنن)

موسیقی رو تا جایی که می‌تونه در مکان بسیار ساکت، با کمترین صدای ممکن که لذت بخش هست گوش بده تا به شنواییش آسیب نرسه.

اهمیت زیادی به اطراف بدن مخصوصا زمانی‌که هدست دارن و خارج از خانه هستن تا حواسشون به محیط باشه.

به عنوان کسی که خودم همیشه مخالف حرف‌های خانوادم بودم ممکنه این حرف‌ها خوشایند نباشه براشون. اما اگر باهاشون صادق باشید، قشنگ توضیح بدید و متوجه بشن، وادار کردنشون به یک سری موارد براشون آسون تر میشه. اگر بدونن چه چیزی براشون خطر داره و چرا باید نگران باشن، خیلی راحت‌تر میتونن اونا رو بپذیرن تا اینکه درکی نداشته باشن و شما فقط بهشون بگید صدای بلند به گوشت آسیب میزنه حق نداری اینکارو انجام بدی.

شما چه تجربه‌هایی در این زمینه دارید؟ اونارو توی کامنت‌ها برامون بنویسید.

منبع: SG1SG2

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *