بررسی تخصصی

دوربین‌های پاپ آپ گوشی چطور کار می‌کنن؟ به زبان ساده

سلام دوستان، توی این مطلب می‌خوایم عملکرد دوربین پاپ آپ رو به زبان ساده توضیح بدیم. از زمانی‌که گوشی‌ها با دوربین پاپ‌آپ عرضه شدن خیلی وقته می‌گذره و این روزا شاهد متوقف شدن تولید چنین گوشی‌هایی هستیم. در شیائومی، سری Mi 9T با یک طراحی جدید و یک دوربین پاپ‌آپ سلفی، و سه دوربین هوشمند در قسمت پشتی عرضه شد. همچنین یک روش جدید برای نشون دادن نوتیفیکیشن‌ها، یا بازشدن و بسته شدن دوربین ارائه شد که با استفاده از LED اطراف اون بود. این LEDها هم برای باز و بسته شدن و هم برای نوتیفیکیشن‌ها استفاده میشدن چون از بالا هم قابل مشاهده بودن. اما تابحال به این فکر کرده بودین که دوربین‌های پاپ‌آپ چطور کار میکنن؟ بیاین باهم بررسی کنیم.

دوربین پاپ‌آپ چیه؟

دوربین پاپ‌آپ چیه؟

دوربین پاپ‌آپ همونطور که از اسمش هم پیداست بالا میاد. پاپ‌آپ کلمه انگلیسی هست که در اینجا به معنی بالا اومدن هست. پس این دوربین نیاز به یک مکانیزمی داره که بالا و پایین بشه و هر زمانیکه می‌خواید از اون استفاده کنید آماده بشه. مکانیزمی که در این دوربین به کار رفته موتور پله ای مارپیچی هست. اسم این موتور در انگلیسی Spiral Stepper motor هست. این موتور با چرخش مارپیچی، دوربین رو بالا میره یا پایین میبره. این اتفاق دقیقا زمانی رخ میده که شما مثلا توی دوربین سلفی رو انتخاب کنید. این تکنولوژی باعث میشه که گوشی‌ها بتونن صفحه نمایش با حاشیه بسیار کمتر داشته باشن.

دوربین پاپ‌آپ چطور کار می‌کنه؟

دوربین پاپ‌آپ چطور کار می‌کنه؟

تمام حرکات مکانیکی و اقداماتی که برای باز شدن دوربین لازمه فقط در کسری از ثانیه اتفاق میوفته. اول از همه، یک موتور خیلی کوچیک با طراحی مارپیچ میله‌های کوچیکی رو که به یک بخش مارپیچ شکل متصل شدن به حرکت در میاره. این میله‌ها برای بالا آوردن دوربین هستن که بین دوربین و موتور قرار دارن. اینطوری وقتی موتور می‌چرخه میله‌ها ماژول دوربین رو بالا میارن. درست زمانیکه این موتور شروع به چرخش می‌کنه نیروی اصطکاک به وجود میاد و یک فنر که میان اینا قرار داره به میزان مورد نیاز اونو هل میده تا بیاد بالا. بعد از اون برای خاموش شدن دوربین، ماژول دوربین به عقب کشیده میشه. در ادامه عکس‌هایی بهتون نشون میدیم که بهتر متوجه این ماژول و عملکرد اون بشید.

چه چیزی ماژول Mi 9T رو خاص می‌کنه؟

چراغ نوتیفیکیشن‌ها

چراغ نوتیفیکیشن‌ها

چراغ LED اطراف دوربین هر زمان که دوربین بالا میاد روشن می‌شه و به عنوان نور کناری شناخته میشه. این یه ویژگی جذابه از این بابت که این LED در قسمت بالای دوربین هم قابل مشاهدست و به این طریق از اون به عنوان اعلان پیام‌ها و … استفاده میشه. این چراغ خیلی نورش قوی تر از اکثر LEDهای رایج هست و خیلی بهتر نظرتون رو به خودش جلب می‌کنه. بر اساس رنگ‌های موجود دو مدل LED در این گوشی قرار داره که در سری آبی اون نور آبی، و در سریع قرمز و مشکی کربن نور قرمز قرار گرفته.

محافظت از افتادن

محافظت از افتادن

اگر شما فردی هستین که معمولا گوشی از دستتون میوفته، این می‌تونه یکی از مهمترین دغدغه‌هاتون باشه که اگر دوربین باز باشه و بیوفته چی میشه؟ اما نگران نباشید، بعضی از گوشیا مثل Mi 9T یک سیستم محافظت در برابر افتادن دارن که از آسیب دیدن دوربین به سرعت بالا جلوگیری میکنن. این سیستم توسط یک ژیروسکوپ و حسگر شتاب سنج فعال میشه و اگر حس کنه که گوشی داره میوفته (از هر جهتی) بلافاصله دوربین رو خاموش می‌کنه و چون خاموش کردن دوربین کمتر از یک ثانیه زمان میبره پس اتفاقی برای اون نمیوفته.

محافظت

محافظت

برای اینکه از لنز در برابر خراش محافظت بشه از پوشش شیشه‌ای یاقوت کبود استفاده شده. شیشه یاقوت کبود به اندازه کافی مقاومه که در برابر خراش اتفاقی براش نیوفته. یک سوئیچ مغناطیسی برای بازگرداندن دوربین به داخل استفاده شده که اگر کسی تصادفی دوربین رو فشار داد یه هنگام بیرون اومدن تحت فشار بود اتفاقی براش نیوفته و باز نشه. بر اساس گفته‌ها دوربین‌های پاپ آپ برای دوام بیش از 300000 بار باز و بسته شدن ساخته شدن که با استفاده منظم و عادی نباید برای اونا اتفاقی بیوفته.

اما این دوربین‌ها چقدر مقاوم هستن؟

با تمام توضیحات بالا، مشکلاتی هم وجود داره که ممکنه استفاده از این دوربین‌ها رو متوقف کنه. در حال حاضر اکثر شرکت‌ها به دلیل فضای زیادی که این دوربین‌ها در گوشی اشغال میکنن تمایلی به استفاده از اونا ندارن. چون اون فضا رو میشه به موارد مهم تر مثل خنک سازی، باتری بزرگتر و موارد بسیار بهتری اختصاص داد. از طرفی خرابی این دوربین‌ها در مقایسه با دوربین ثابت بالاتر بوده و انتخاب هوشمندانه‌ای نیست.

حریم خصوصی

یه نکته جالب که در مورد این گوشی‌ها وجود داشت غیرفعال بودن دوربین در حالت عادی هست. مشاهده شده بود که بعضی برنامه‌ها و یا بازی‌ها، بدون اطلاع شخص هنگام ورود به بازی یا برنامه یک عکس از چهره شخص میگرفتن و به سرور ارسال میکردن، چند پیام رسان ایرانی هم این کار رو میکردن. عملا با این روش زمانیکه برنامه‌ها بخوان جاسوسی کنن به دلیل بالا اومدن دوربین گوشی می‌تونید متوجه این امر بشید و دسترسی برنامه‌های مخرب رو بردارید.

نظر شما در این مورد چیه؟ تا حالا گوشی با دوربین پاپ‌آپ داشتین؟

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *