بررسی تخصصی

مقایسه مانیتور گیمینگ 34 اینچ شیائومی با LG مدل 34UC79G-B

امروزه مانیتورهای خمیده گیمینگ به یکی از محبوب ترین محصولات برای گیمرها و طراحان تبدیل شده است. در این میان شیائومی هم دست به کار شده و معرفی مانیتور 34 اینچ گیمینگ با توجه به قیمت نهایی در نظر گرفته شده آنرا به یکی از مقرون‌به‌صرفه ترین مانیتورهای گیمینگ در ایران تبدیل کرده است. اما باتوجه به رنج قیمت بالای مانیتورهای برند دیگر مانند ال جی (LG) ممکن است این سوال که تفاوت اساسی مانیتور شیائومی با مانیتورهای بالارده چیست ذهن شما را هم مثل من مشغول کرده باشد.

در این مقایسه قصد داریم این مانیتور را با یکی از بالارده‌های LG مدل 34UC79G-B مقایسه کنیم و درنهایت با توجه به قیمت تمام شده بررسی کنیم که کدام مانیتور ارزش خرید بیشتری داشته و کدام یک برای شما مناسب تر است.

طراحی:

از طراحی مانیتورها که شروع کنیم، هر دو مانیتور از پنل خمیده استفاده کرده اند. اما مانیتور گیمینگ شیائومی با شعاع 1500R نسبت خمیدگی بسیار بیشتری در مقایسه با مانیتور LG با شعاع 3800R دارد. با این شعاع خمیدگی پنل مانیتور شیائومی بسیار بیشتر از پنل LG بوده و فضای افقی کمتری را نیز اشغال می‌کند.

مقایسه مانیتور گیمینگ شیائومی و ال جی

شعاع خمیدگی در مانیتورها چیست؟

شعاع خمیدگی در پنل‌های خمیده با واحد R به معنی شعاع، مخفف Radius بیان می‌شود. شعاع خمیدگی با توجه به اندازه صفحه نمایش می‌تواند متفاوت باشد. مثلا یک مانیتور 24 اینچ با شعاع 1000 خمیده تر از یک مانیتور 34 اینچ با همین شعاع است. R به معنی شعاع در میلی متر بوده و وقتی صحبت از یک مانیتور با خمیدگی 1500R می‌شود، این به این معنیست که این مانیتور خمیدگی به اندازه یک دایره به شعاع 1500 میلی متر یا 1.5 متر دارد. پس هر چه این عدد کمتر باشد شعاع نهایی کمتر بوده و یک مانیتور با شعاع کمتر خمیدگی بیشتری دارد.

شعاع خمیدگی در مانیتورها

فاصله تماشا:

مانیتورهای خمیده با توجه به فاصله چشم بیننده کیفیت مناسبی را ارائه می‌دهند. پس فاصله مناسب تا مانیتور فاکتور بسیار مهم برای تماشا و عدم خستگی چشم می‌باشد. برای استفاده از مانیتورهای خمیده، باید تصور کنید در مرکز یک دایره نشسته‌اید. فاصله شما و صفحه مانیتور خمیده باید به شکلی باشد که شما دقیقا در مرکز بوده و در هر زاویه ای فاصله یکسان تا مانیتور داشته باشید. به همین دلیل زاویه متفاوت و فاصله می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در راحتی چشم بیننده داشته باشد. به طور کلی حداکثر فاصله تماشای یک مانیتور خمیده برابر با میزان خمیدگی آن است. البته این به عنوان یک مبنا بوده و ممکن است شما فاصله متفاوتی را برای موقعیت بهتر و راحت تر پیدا کنید اما به طور کلی و با توجه به میزان خمیدگی مانیتورهای موجود در فروشگاه‌ها، فاصله مناسب برای آنها به اندازه زیر خواهد بود:

  • مانیتور با شعاع 1000R = حداکثر 1 متر فاصله
  • مانیتور با شعاع 2000R = حداکثر 2 متر فاصله
  • مانیتور با شعاع 3500R = حداکثر 3.5 متر فاصله
  • سایر فواصل با توجه به سه مثال بالا قابل اندازه گیری خواهند بود.

پس با توجه به محیط کار، فاصله و میز خود بهتره است مانیتور با شعاع مناسب را انتخاب کنید.

رزولوشن و صفحه نمایش:

امروزه رزولوشن به یکی از مهمترین فاکتورهای خرید مانیتور و تلویزیون تبدیل شده است. چراکه رزولوشن بالاتر در نهایت کیفیت بهتر و خروجی تصویر بهتری را ارائه می‌دهد. امروزه رزولوشن های Full HD بسیار کمتر از گذشته در مانیتورها و تلویزیون‌های سایز بزرگ استفاده می‌شوند و استفاده از صفحه نمایش‌های کوچکتر از 27 اینچ برای این رزولوشن مناسب به نظر می‌رسد. رزولوشن پنل مانیتور شیائومی بالاتر از LG بوده که سبب کیفیت بالاتر و جزئیات بیشتر تصویر می‌شود.

رزولوشن پنل شیائومی: 3440×1440

رزولوشن پنل ال جی: 2560×1080

در مقایسه این بخش، کیفیت پخش ویدیوها، بازی‌ها و محتواهای با رزولوشن بالا روی مانیتور شیائومی بالاتر از ال جی خواهد بود.

نسبت تصویر هر دو نمایشگر 21:9 بوده که تصویر عریضی را ارائه می‌دهد.

مانیتور گیمینگ خمیده شیائومی

اما از طرف دیگر پنل به کار رفته در ال جی از نوع IPS بوده که در مقایسه با پنل VA در شیائومی، کیفیت رنگ بالاتر و دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

مقایسه پنل IPS و VA در مانیتور‌های ال جی و شیائومی:

پنل‌های IPS با بیشترین پوشش رنگ کیفیت بالاتری داشته و رنگ‌های چشم نوازتری را ارائه می‌دهند. این پنل‌ها برای کارهای گرافیکی بهترین انتخاب بوده و نزدیک‌ترین رنگ به واقعیت را ارائه می‌دهند. همچنین زاویه دید این پنل‌ها بالاتر بوده و اگر چند نفر از چند زاویه مختلف به تصویر نگاه کنند، کیفیت تصویر تقریبا برابر خواهد بود.

اما پنل VA در رده دوم برای رنج رنگ قرار میگیرد. رنج رنگ نزدیک به پنل IPS بوده و زاویه دید کمی کمتر از یک پنل IPS است. اما برتری پنل‌های VA در نسبت کنتراست بوده که تفاوت بین نقاط تیره و روشن صفحه نمایش بسیار قابل مشاهده بوده و رنگ مشکی بسیار خوبی را تولید میکنند.

نرخ بروزرسانی صفحه (رفرش ریت):

رفرش ریت یعنی تعداد عکسهایی که در یک ثانیه مانیتور شما قادر به نمایش در پنل است. همانطور که می‌دانید فیلم، از مجموعه‌ای عکس که پشت سرهم گرفته شده اند ساخته شده و پخش سریع آنها احساس حرکت را ارائه می‌دهد. هرچه نرخ بروزرسانی بالاتر باشد تعداد عکس‌هایی که در یک ثانیه پخش می‌شود بالاتر بوده و تصویر بسیار روان تر خواهد بود. تصویر روان تر علاوه بر تجربه بهتر بازی، بر خستگی بسیار کمتر چشم تاثیر بالایی دارد. به طوریکه کار کردن با یک مانیتور 60Hz می‌تواند چندین برابر چشم شما را زودتر از مانیتور 120Hz خسته کند. همچنین در بازی‌های سریع مانند بازی‌های شوتر و ریسینگ، نرخ تازه سازی تصویر بسیار اهمیت داشته و به کیفیت بهتر بازی کردن منجر می‌شود. در حرکت‌های سریعتر، فریم کمتر سبب تار شدن تصویر و خستگی چشم می‌شود.

مقایسه فریم ریت مانیتورها

البته نرخ تازه سازی با نرخ فریم متفاوت بوده و در صورتیکه خروجی کارت گرافیک شما یا محتوای پخش شده شامل داده های برابر باشد نتیجه نهایی قابل مشاهده خواهد بود. در غیراینصورت یک فریم میتواند دوباره تکرار شود و این به معنی فریم ریت بالاتر نیست.

نرخ رفرش مانیتور ال جی و شیائومی برابر بوده و هر دو 144Hz را پشتیبانی می‌کنند.

تکنولوژی FreeSync:

هر دو مانیتور از تکنولوژی AMD FreeSync بهره مند هستند. این تکنولوژی به کارت گرافیک‌های AMD پشتیبانی شده اجازه کنترل رفرش ریت مانیتورهای متصل شده را می‌دهد. به طور مثال ممکن است کارت گرافیک سریعتر از نمایش صفحه نمایش فریم‌ها رو تولید کند و به همین دلیل پدیده ripping یا پارگی تصویر رخ دهد. با فعال شدن این قابلیت مانیتور به صورت داینمیک می‌تواند نرخ بروزرسانی صفحه را هماهنگ کند. مثلا ممکن است در حال بازی کردن یک بازی کاملا جدید با گرافیک 4K باشید و فریم ریت بازی به طور متغیر بین 100 تا 120 فریم رندر شود. حال اگر مانیتور شما روی 120 فریم ثابت باشد زمانیکه فریم ریت بازی افت می‌کند، دچار پدیده پارگی تصویر خواهید شد. اما با این تکنولوژی فریم ریت صفحه نمایش توسط کارت گرافیک به صورت دائم همگام سازی می‌شود و هرگز مشکلی نخواهید داشت.

پارگی تصویر در مانیتور

نسبت کنتراست صفحه:

بیایید در ابتدا نگاهی به نسبت کنتراست و تعریف آن داشته باشیم. به طور خلاصه نسبت کنتراست به نسبت میان حداقل و حداکثر روشنایی گفته می‌شود. یا به بیان دیگر، نسبت بین روشن ترین سفید و تاریک ترین سیاه. مثلا اگر یک نسبت کنتراست 1000:1 باشد این به این معنیست که روشنایی سفید کامل صفحه 1000 برابر بیشتر از تاریکی کامل است. پس به طور خلاصه هرچقدر نسبت کنتراست بیشتر باشد، کیفیت بهتر تصویر به همراه رنگ‌های بهتر و تفاوت بهتر در میان نقاط تاریک و روشن صفحه وجود خواهد داشت. عکس زیر نمونه ای از این تفاوت در تاریکی را نشان می‌دهد.

مقایسه نسبت کنتراست صفحه

عکس بعد نمونه تفاوت در روشنایی روز را نشان میدهد.

مقایسه نسبت کنتراست پرژکتور

عکس ها از مقایسه کنتراست برای نمونه بوده و در شرایط واقعی ممکن است متفاوت به نظر برسند.

نسبت کنتراست صفحه نمایش مانیتور گیمینگ شیائومی 3000:1 بوده که کیفیت بسیار بالاتری در مقایسه با پنل ال جی دارد. مانیتور گیمینگ ال جی مدل 34UC79G-B از نسبت کنتراست 1000:1 بهره مند است.

همچنین شدت روشنایی مانیتور شیائومی به طور قابل توجهی بالاتر از مانیتور ال جی است. حداکثر روشنایی مانیتور شیائومی nit-300 بوده و مانیتور ال جی از حداکثر روشنایی 250-nit بهره می‌برد.

تعداد رنگهای قابل نمایش در هر دو مانیتور 16.7 میلیون از نوع true color است‌.

Nit چیست؟

این یک واحد رسمی نیست اما در لاتین به معنی درخشش بوده که به جهت توضیح شدت روشنایی به کار می‌رود. نیت بیشتر = شدت نور بیشتر است.

سرعت پاسخگویی:

یکی از مهمترین فاکتورهای مانیتورهای گیمینگ سرعت پاسخگویی آنهاست. سرعت پاسخگویی زمانی است که طول میکشد تا مانیتور پیکسل‌های خود را از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر دهد. معمولا این زمان با تغییر رنگ از سیاه به سفید و به دوباره به سیاه محاسبه می‌شود. هرچه این زمان سریعتر باشد تصویر ورودی سریعتر بروزرسانی شده و تاخیر کمتری در دریافت تصویر جدید وجود خواهد داشت. در گیمینگ تاخیر کمتر سبب مشاهده اطلاعات به صورت فوق سریع خواهد شد که تصویر دریافت شده در زمانی کمتر از چند میلی ثانیه به نمایش خواهد رسید.

سرعت پاسخگویی مانیتور گیمینگ شیائومی

سرعت پاسخگویی مانیتور شیائومی 4 میلی ثانیه بوده و سرعت پاسخگویی مانیتور LG حدود 5 میلی ثانیه است. این زمان هرچه کمتر باشد بهتر است.

دامنه رنگ:

مانیتور ال جی حداکثر دامنه رنگ NTSC 72% و مانیتور شیائومی دامنه رنگ NTSC 85% را پشتیبانی می‌کند.

دامنه رنگ چیست؟

دامنه رنگ رنج رنگهاییست که مانیتور می‌تواند نمایش دهد. به طور کلی سه رنگ اصلی شامل قرمز، سبز و آبی هستند. با نگاهی به تصویر زیر می‌توانید مفهوم دامنه رنگ پشتیبانی شده را متوجه شوید.

دامنه رنگ مانیتور گیمینگ شیائومی

هرچه دامنه رنگ رنگ مانیتور بالاتر باشد کیفیت بهتری را ارائه میدهد.

پورت ها:

پشتیبانی از انواع پورت‌ها به جهت اتصال دستگاه‌های مختلف یکی از مهمترین موارد برای خرید مانیتور است.

پورت‌های مانیتور شیائومی:

  • 2 پورت HDMI 2.0
  • 2 پورت Display 1.4
  • 1 پورت صدا

پورت‌های مانیتور ال جی:

  • 2 پورت Display 1.2
  • 2 پورت HDMI 2.0
  • 2 پورت USB 3.0
  • جک هدفون

جمع بندی:

انتخاب یک مانیتور مناسب گیمینگ با توجه به هزینه بالای آنها بهتر است با دقت بسیاری انجام شود. در این مطلب مهمترین تفاوت‌های سخت افزاری مانیتورها با هم مقایسه شد و قیمت نهایی بزرگترین عامل تایین کننده ارزش خرید یک محصول در برابر امکانات آن است. مانیتور ال جی مدل 34UC79G-B در حال حاضر با حدود قیمت 24 میلیون تومان (دی 99) در ایران به فروش میرسد و این درحالیست که مانیتور گیمینگ خمیده شیائومی با قیمت کمتر از 13 میلیون تومان در فروشگاه می مارکت موجود است.

بزرگترین تفاوت این دو مانیتور استفاده از پنل های متفاوت است که مانیتور LG با پنل IPS برای طراحان و گرافیست ها مناسب تر به نظر می‌رسد. اما از طرفی تفاوت قیمتی حدود 10 میلیون تومان برای پنل IPS، دو پورت USB 3.0 کاملا به شما بستگی دارد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که پنل VA به کار رفته در شیائومی با کنتراست بالای تصویر و پوشش بالای NTSC کیفیت رنگ بالایی داشته و تنها زاویه دید کمتر انقدرها چشمگیر نیست که از ارزش خرید آن بکاهد. هرچند که در آخر تصمیم نهایی با شماست و اگر به پنل و جزئیات رنگ IPS اهمیت می‌دهید و کار و فعالیت شما تابع آن است، قطعا انتخاب یک مانیتور IPS می‌تواند مناسب باشد. در غیر اینصورت رزولوشن بالاتر، کنتراست بیشتر، عدم مشکل لایت بلیدینگ، روشنایی بالاتر، و قیمت بسیار ارزان تر مانیتور گیمینگ شیائومی را به انتخابی بسیار مقرون به صرفه تبدیل می‌کند و کیفیت تصویر آن از جهاتی بسیار بهتر از مانیتور ال جی خواهد بود.

نقاط ضعف مانیتور LG 34UC79G-B در برابر مانیتور گیمینگ شیائومی:

  • رزولوشن پایین تر و کم برای سایز 34 اینچ
  • کنتراست پایین تصویر 1000:1
  • لایت بلیدینگ در 4 گوشه صفحه نمایش
  • شدت نور خروجی کمتر 250-nit
  • عدم پشتیبانی از پورت Display 1.4
  • خمیدگی کمتر 3800R
  • پوشش رنگ NTSC کمتر

نقاط ضعف مانیتور گیمینگ شیائومی در برابر مانیتور LG 34UC79G-B:

  • پوشش رنگی کمتر پنل VA در برابر IPS
  • عدم وجود پورت USB 3.0

شما میتونید سوالات و نظراتتون در مورد این مطلب رو توی کامنت‌ها قرار بدید.

 

برای خرید مانیتور گیمینگ شیائومی در فروشگاه می مارکت اینجا کلیک کنید. 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *