بررسی تخصصی

بررسی تلویزیون شیائومی Mi QLED TV 75 – مناسب برای فیلم، اما نه گیمینگ

در سالهای اخیر، شیائومی در حال کار کردن بر روی برند خود برای تبدیل شدن به یک طیف کامل محصولات بوده. بخشی از این تغییرات تبدیل ردمی به یک برند جداگانه بود تا گوشی‌های بیشتری با قیمت مقرون به صرفه رو در خط تولید قرار بده.

به طور واضح، این استراتژی به خوبی برای اون کار کرد و با عرضه گوشی سری Mi 11، شیائومی اخیرا تلویزیون Mi QLED TV 75 رو برای هند معرفی کرد. همونطور که از نام تلویزیون هم مشخصه، این تلویزیون یک قدم به جلو در مقایسه با تلویزیون 65 اینچ ردمیه. جدا از مشخص بودن سایز تلویزیون‌ها شیائومی روی افزایش کیفیت تصویر با یک پنل QLED تمرکز کرده، و البته، ارزشمندی محصول.

حال این سوال پیش میاد که شیائومی در امکانات مناسب و قابل قبولی رو در تی وی QLED قرار داده که ارزشمند باشه؟ بیاید جواب این سوال رو با بررسی تخصصیش پیدا کنیم.

چه چیزایی رو باید در مورد تلویزیون Mi QLED TV 75 شیائومی بدونید؟

تلویزیون 75 اینچ شیائومی QLED

قیمت این تلویزیون حدود 1600 دلاره.

این تلویزیون 4K هست که با توجه به قیمت و سایز اون کاملا مناسب به نظر میرسه و نمیشد کمتر از این رزولوشن رو انتظار داشت. قیمت این تلویزیون حدود 1600 دلاره و شیائومی هنوز معرفی یا عرضه جهانی این محصول رو آغاز نکرده که در حال حاضر در هند و یا به صورت وارداتی از هند قابل خریده.

مهمترین ویژگی‌های این تلویزیون شامل ویژگی دالبی ویژن (Dolby Vision)، پشتیبانی از HDR 10 و HDR 10+ هست. به همراه دسترسی به طیف گسترده‌ای از پخش سرویس‌های استریم.

طراحی تلویزیون شیائومی Mi QLED TV

این مدل بسیاری از جذابیت‌های مدل 55 اینچی رو به ارث برده و کاملا حرفه‌ای و باکیفیت به نظر میرسه. در سایر تلویزیون‌های بزرگ بسیار مقرون به صرفست و همچنان گران ترین تلویزیون شیائومیه به همین دلیل به جزئیات در اون خیلی دقت شده.

Mi QLED TV 75

خرید Mi QLED TV 75

این مورد از صفحه اصلی شروع میشه که حاشیه‌های بسیار کم هستن. یک قاب نقره‌ای تیره هم تمام اطراف صفحه نمایش رو با حداقل مارک شیائومی دور تلویزیون قرار گرفته. یک آرم خیلی کوچک بدون هیچ توضیح اضافه ای MI در وسط تلویزیون رو به سمت راست قرار گرفته که به طراحی مینمال این تلویزیون آسیبی نمی‌زنه.

طراحی Mi QLED TV

تغییرات کوچکی هم در پایه تلویزیون صورت گرفته. این پایه‌های فلزی در کنار قرار میگیرن تا وزن زیاد تلویزیون رو تحمل کنن البته در صورت نیاز می‌تونید درخواست پایه دیواری بدید.

پشت تلویزیون شیائومی 75 اینچ

بخش پورت‌ها دقیقا مشابه تلویزیون Mi Q1 55 اینچ هستن که شامل دو پورت HDMI 2.0 و یک پورت HDMI 2.1 با پشتیبانی از eARC هست.

پورت های تلویزیون QLED شیائومی

شما همچنین دو پورت USB 2.0، اترنت، و جک صدا رو به همراه پورت صدای خروجی اپتیکال در پشت دستگاه پیدا می‌کنید. برای دستگاه‌های قدیمی شیائومی یک پورت RF هم قرار داده که می‌تونید ست تاپ باکس یا کنسول‌های قدیمی رو به تلویزیون وصل کنید. و البته در آخر پورت Composite که در کل با این تلویزیون مجموعه کاملی از پورت‌های رو در اختیار خواهید داشت.

از بابت پشتیبانی بی سیم، این تلویزیون از بلوتوث 5.0 به همراه وای فای و سایر ویژگی‌های دیگه پشتیبانی می‌کنه. توی تست‌هایی که انجام شد برای استریم 4K روی تی وی با وای فای هیچ مشکلی وجود نداشت. در کل، تلویزیون شیائومی 75 اینچ به اندازه کافی قدرتمنده تا بتونه با برندهای بسیار بالاتر رقابت کنه. البته طراحی تلویزیون به خوبی تلویزیون‌های سونی یا ال جی به نظر نمیرسه که کاربران هم نباید توقع چنین چیزی داشته باشن.

بخش نرم افزاری تلویزیون Mi QLED TV چطور عمل می‌کنه؟

رابط کاربری تلویزیون شیائومی Mi QLED TV

یکی از مشخصه‌های خوب این تلویزیون رابط کاربری متمایز اونه. البته به اندازه WebOS تلویزیون‌های ال جی پر زرق و برق نیست اما شامل سرویس‌های زیادی میشه. مهمتر از همه، این تلویزیون از قابلیت DTH برای ادغام خدمات پشتیبانی می‌کنه.

در مورد قابلیت DTH: این قابلیت اجازه میده بدون نیاز به تنظیم رسیور یا کابل جداگانه تلویزیون مستقیما از رسیور فعلی توی خونه برای پخش محتوا استفاده کنه.

از قابلیت‌های دیگه این تی وی هم میشه به کروم کست داخلی برای پخش محتوای دستگاه‌های هوشمند مثل موبایل روی اون اشاره کرد.

تا اینجا موارد خوبش رو بیان کردیم. هر چند، که بنده با چند مشکل نرم‌افزاری جدی در این تی وی برخوردم. چندین بار پیش اومد که رابط کاربری تی وی برای چند ثانیه قفل شده. انیمیشن میزان صدا در بعضی موارد قفل میشد و بعضی اوقات کنترل از راه دور عمل نمی‌کرد. این باگ‌ها با آپدیت بعدی برطرف میشن اما هیچ زمان مشخصی برای عرضه آپدیت هنوز تعیین نشده. (اردیبهشت 1400)

چه چیزایی در مورد تی وی MI QLED TV 75 خوبه؟

کیفیت تصویر و ویژگی‌ها

کیفیت تصویر تلویزیون QLED شیائومی 75 اینچ

شیائومی تکنولوژی‌های زیادی رو درون پنل قرار داده. پنل این تی وی 4K 8-bit که از HDR 10 و HDR 10+، HLG و دالبی ویژن هم پشتیبانی می‌کنه. حداکثر روشنایی این تلویزیون به 1000 نیت میرسه که 192 بخش برای کم کردن نور پس زمینه وجود داره که به خوبی می‌تونید نور دلخواهتون رو تنظیم کنید. Q در این QLED از فناوری کوانتوم دات هست که سطح کنتراست رو ارتقا میده. و بله، پنل این تلویزیون 120Hz هست.

مثل خیلی تلویزیون‌های دیگه، تنظیم رنگ تی وی به صورت پیشفرض چشمگیر نبود. که باید کمی زمان گذاشت و با تنظیمات بازی کرد تا بتونید بهترین کالیبره رو انجام بدید. تنظیمات هم از نور پس زمینه، وضوح تصویر، و قالبیت های مثل خاموش کردن MEMC که می‌تونه کیفیت متفاوتی رو به وجود بیاره. شدت کنتراست فوق‌العادست و سطح رنگ مشکلی به دلیل استفاده از قابلیت Full array (قرار گرفتن بک لایت در تمام سطح تی وی) بسیار خوب به نظر میرسه.

کیفیت رنگ پنل خیلی خوبه – البته با کالیبره شدن.

در مورد گیمینگ کمی مشکلات وجود داره. اول از همه درحالیکه پنل از 120 هرتز پشتیبانی می‌کنه، تلویزیون ورودی 120 هرتز در 4K رو بخاطر دیکودر استفاده شده قبول نمی‌کنه. به این معنی که کنسول‌های جدید که از 4K در 120 هرتز پشتیبانی می‌کنن، نمی‌تونن به این رقم در این تلویزیون برسن. شیائومی تایید کرد که این تلویزیون از 1080p 120fps پشتیبانی می‌کنه اما من نتونستم کار کنم که پلی 5 توسط تی وی شناسایی بشه یا این قابلیت فعال بشه. علاوه بر اون VRR (رفرش ریت متغیر) هم توسط این تی وی پشتیبانی نمیشه.

و این هنوز مشکل اصلی نیست. مشکل از پهنای باند، یا دیکودر به تنهایی نیست. مشکل اصلی جایی بود که دو دستگاه HDMI رو متصل کردم. به علت ناشناخته ای پلی 5 باعث لرزش‌های خاص در تصویر میشد که احتمالا تمام این موارد برای آپدیت‌های بعدی باید در نظر گرفته بشه. به هر حال، تنها راه استفاده از 120 هرتز در این تی وی تغییر رزولوشن PS5 به 1080p، و یا جدا کردن و وصل کردن اون به پورت 2.0 بود.

صدا

شیائومی در مورد صدا در این تلویزیون جدید گفت که خروجی اون تا 30 واته که دو تا توییتر و چهار ووفر داره. هرچند که صدا به طور خیلی خوب مجزا نمیشه اما کیفیت صدا برای شنیدین دیالوگ‌ها مناسب بود و باید به طور دستی تنظیماتی روی اون اعمال میشد.

این تلویزیون از قابلیت eARC در HDMI ساپورت می‌کنه که می‌تونید صدای دالبی رو در سیستم صوتی مجزا بشنوید.

ریموت کنترل چطوره؟

ریموت کنترل تلویزیون QLED شیائومی

ریموت کنترل شامل عملکردهای اصلی پخش سریع سرویس‌های استریم اصلی میشه که دقیقا بهشون نیاز دارید. سادگی ریموت خوبه اما کیفیت ساخت اون جالب نیست و یک تلویزیون پریمیوم مثل این باید ریموت بهتری داشته باشه.

شما می‌تونید نتفلیکس و پرایم ویدیو رو مستقیم انتخاب کنید و سایر دکمه‌های اصلی. اما اگر میشد برای بعضی از این دکمه‌ها عملکرد دلخواه تنظیم کرد بهتر میشد. و مشکل دیگه اینکه اگر پشت سر هم صدا کم کن رو بزنید خیلی سریع صدا تی وی قطع میشه و شیائومی باید یه حدی رو برای اون تنظیم کنه.

قابلیت‌های اسمارت هاب

شیائومی در مورد اسمارت هاب در این تی وی هم صحبت کرده بود، اما به طور واقع گرایانه، قابلیت‌‌‌های دستیار گوگل هست که توی هر تی وی اندروید وجود داره. شما می‌تونید از این ویژگی با فشار دادن دکمه دستیار صوتی روی کنترل استفاده کنید. البته می‌تونید میکروفون روی کنترل رو به طور کامل خاموش کنید.

چیزی که اینجا تغییر کرده 4 میکروفون که با فاصله قرار گرفتن و اجازه میدن خیلی راحت دستورات صوتی شنیده بشه. اما مشکلی که وجود داره اطمینان خاطر هست که بنده ترجیح میدم این ویژگی رو خاموش کنم. جدا از تمام این مشکلات، Mi QLED 75 قیمت بسیار مناسبی داره که کیفیت بسیار بالایی هم با پنل QLED ارائه میده. کیفیت تصویر با کالیبره کردن فوق‌العادست و با توجه به قیمت خیلی خوب عمل می‌کنه.

جمع بندی:

بررسی تخصصی تلویزیون QLED شیائومی 75 اینچ

تجربه من نسبت به این تی وی کلا متفاوت بود. اگر شما اهل فیلم دیدن روی تلویزیون بزرگ هستید این تی وی چیزای زیادی برای ارائه داره، کیفت پنل خیلی خوبه و طراحی اون برای اکثر دکورها مناسبه، با توجه به قیمت ارائه شده کیفیت نهایی بسیار چشمگیره.

اما اگر شما به دنبال تی وی برای گیمینگ و ویژگی‌هایی مثل VRR، یا 120 هرتز در 4K هستید، این تی وی برای شما ممکنه مناسب نباشه. رابط کاربری این تی وی هم هنوز یکم باگ داره که حل نشده. با توجه به قیمت 1600 دلاری ممکنه کاربران به این فکر کنن که سایز کوچکتر، اما تی وی مثل LG CX انتخاب کنن که برای گیمینگ مناسب تره.

ویژگی‌های مثبت:

  • کیفیت بالای تصویر (با کالیبره)
  • کیفیت ساخت بالا، جذاب برای دکور
  • پشتیبانی از DTH و سرویس‌های استریم
  • پشتیبانی از قابلیت دالبی ویژن (Dolby Vision)

ویژگی‌های منفی:

  • عدم پشتیبانی از 120Hz در 4K
  • باگ داشتن رابط کاربری و اسمارت هوم
  • کیفیت ریموت کنترل میتونست بهتر باشه
  • مشکلات با کنسول‌های نسل جدید مثل PS5

 

شما از تلویزیون بیشتر به چه منظوری استفاده میکنید؟

شما میتونید با مراجعه به این صفحه برای خرید تلویزیون‌های شیائومی از فروشگاه می مارکت اقدام کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *