تازه های فناوری

مقایسه اسنپدراگون 888 با اسنپدراگون Gen 1 – 8

کوالکام (Qualcomm) اخیرا جدیدترین پردازنده موبایل با اسم Snapdragon 8 Gen 1 منتشر کرده. امروز توی این مطلب قصد داریم این پردازنده رو بررسی و با پردازنده‌های قدیمی‌تر مقایسه کنیم.

کوالکام معمولا در این زمان از سال یک مراسم معرفی فناوری‌های جدید سالایانه برگذار می‌کنه و از آینده پردازنده‌های اسنپدراگون و سایر محصولاتش صحبت می‌کنه. پردازنده‌های اسنپدراگون بیشتر در گوشی‌های اندرویدی مورد استفاده قرار میگیره.

امسال هم کوالکام جدیدترین پردازنده‌ش رو با نام Snapdragon 8 Gen 1 معرفی کرده که از همه نظر از پردازنده‌های قدیمی پیشی گرفته. اگرچه هنوز نتونستیم این پردازنده رو تست کنیم و روی دستگاه خاصی در دسترسمون نبوده، توی این مطلب تمام چیزایی که در مورد این پردازنده جدید موبایل باید بدونید رو بهتون میگیم و اینکه تفاوت این پردازنده با اسنپدراگون 888 چیه؟

ارتقاء اساسی پردازنده گرافیکی (GPU)

کوالکام تمرکز اساسی روی گیمینگ با موبایل گذاشته تا عملکرد و پاسخگویی بهتر بشه. البته تا زمانی که اونو تست نکنیم نمیشه نظر خاصی داد اما اگر اونطور که معرفی کردن باشه، این باعث میشه چیپ به شکل قابل ملاحظه ای سریعتر از اسنپدراگون 888 باشه.

این شرکت ادعا کرده که Adreno (تراشه گرافیکی) در این پردازنده می‌تونه فریم ریت دو برابری با همان میزان مصرف برق ارائه بده. یعنی بدون افزایش مصرف باتری فریم ریت بازی‌ها دو برابر میشه، علاوه‌براون از قابلیت Variable Rate Shading Pro هم در اون قرار داره که برای اولین بار در گوشی‌ها چنین ویژگی میبینیم و توسعه‌دهندگان کنترل بیشتری برای تنظیمات و عملکرد بازی دارن در نتیجه عملکرد بازی‌ها می‌تونه بهتر بشه.

مقایسه اسنپدراگون 888 با اسنپدراگون Gen 1 - 8

فریم ریت چیه؟

همونطور که می‌دونید زمانی‌که شما یک تصویر متحرک، انیمیشن یا فیلم می‌بینید اون فیلم حاصل پخش چند تصویر به شکل سریع پشت سر هم هست. هرچقدر تعداد تصاویری که در یک ثانیه پخش میشه تا تحرک رو به وجود بیاره بیشتر باشه، تصویر روان تر هست و چشمتون کمتر اذیت میشه. دقت بالاتر میره. مثلا در بازی‌هایی مثل کال آف دیوتی که بسیار سریع هست، با افزایش FPS دقتتون افزایش پیدا می‌کنه و چشمتون هم کمتر اذیت میشه.

افزایش فریم ریت به دو برابر واقعا عدد شگفت انگیزیه این یعنی پردازنده جدید قدرت دو برابری برای پردازش بازی‌ها داره.

VRS یا Variable Rate Shading چیه؟

این یک قابلیت هست که کیفیت و عملکرد رندر سایه در مناطق مختلف رو افزایش میده.

اگر دقت کرده باشید در بازی‌ها هم مثل دنیای واقعی اطراف سوژه‌ها، شخصیت بازی، محیط‌ها و … سایه وجود داره که اون سایه با توجه به نوری که به سوژه تابیده میشه ایجاد میشه. حالا با این قابلیت رندر (یعنی ایجاد اون سایه) با توجه به نوع سوژه، فاصله، عملکرد، نوع نور و … انجام میشه، این ویژگی به طور کلی کیفیت سایه در بازی رو افزایش میده، عملکرد رندر سایه رو بهتر می‌کنه و سوژه‌ها واقع گرایانه‌تر میشن.

بدون این تکنولوژی نوع سایه‌هایی که ایجاد میشد تقریبا یکسان بود و نمیشد به صورت پویا سایه متفاوت دریافت کرد، حالا با این ویژگی میشه تا 16 ناحیه مختلف ایجاد کرده و هر قسمت از صفحه می‌تونه نوع متفاوتی از سایه رو رندر کنه. این قابلیت به توسعه دهندگان اجازه میده با توجه به اهمیت سوژه، مکان اون و بسیاری از موارد دیگه نحوه رندر سایه رو تعیین کنن که باعث افزایش کیفیت تصویر و بهینه شدن رندر میشه.

در اسنپدراگون 888 از VRS پشتیبانی شده اما در اسنپدراگون جدید 8 Gen 1 از VRS Pro پشتیبانی شده که نسخه جدیدتر این تکنولوژی هست.

پیشرفت در 5G

پیشرفت در 5G

اسنپدراگون 8 نسل 1، پیشرفته ترین پلتفرم 5G این شرکت هست که تا بحال تولید شده، با استفاده از نسل چهارم مودم اسنپدراگون X65 (Snapdragon X65 5G Modem-RF System) این مودم سرعت بالاتر و پشتیبانی از شبکه‌های بیشتر رو ارائه میده، باند‌های فرکانسی و سرعت در سطح جهانی افزایش پیدا می‌کنه.

کوالکام ادعا می‌کنه که این اولین مودم 5G هست که به سرعت دانلود 10 گیگابیت برثانیه میرسه، پس شما می‌تونید بازی‌ها و مدیا مثل فیلم و سریال ها رو به سادگی پخش کنید. البته همونطور که در مطلب همه‌چیز در مورد 5G در ایران گفتم تا زمان عملی شده زیرساخت‌ها برای بهره بردن ازین تکنولوژی فاصله زیادی داریم.

سیستم اتصال کوالکام سری FastConnect 5900 از وای فای با سرعت بالا هم پشتیبانی می‌کنه. سرعت دانلود وای فای تا 10 گیگابیت برثانیه پشتیبانی میشه که واقعا چشم‌گیره. با این وجود اسنپدراگون 888 از نسل سوم مودم 5G سری X60 استفاده می‌کنه که به این سرعت دانلود نمی‌تونه برسه. بیشترین سرعتی که در 888 قابل دریافت بود 7.5 گیگابیت بر ثانیه‌ست. البته باید در نظر گرفت که انسپدراگون 888 به هیچ عنوان پردازنده ضعیفی نیست، اما در مقایسه تکنولوژی 5G، به نظر میاد که توسط جانشینش شکست خورده. اینو حتی برای اسنپدراگون 888+ هم میشه گفت، به این دلیل که تکنولوژی یکسانی در این زمینه داره.

تجربه بیشتر هوش مصنوعی AI

کوالکام ادعا میکنه که این چیپست جدید هوش مصنوعی رو دموتراتیک می‌کنه، این یعنی ویژگی‌های بسیار زیادی رو برای تجربه راحت‌تر و روان‌تر هوش مصنوعی ارائه میده. حتما تا بحال تجربه استفاده از هوش مصنوعی به شکل‌های مختلفی داشتین، مثلا تشخیص صحنه خودکار در دوربین، یا دستیار صوتی که به دلایل مختلف حس خوبی ممکنه نسبت به اونا نداشته باشید و عملکردشون خوب نباشه. سری 8 اسنپدراگون از پردازش زبان طبیعی به واسطه Hugging Face بهره می‌بره، که به دستگاهتون اجازه می‌ده تا نوتیفیکیشن‌ها رو آنالیز و دسته بندی کنه.

این کمپانی ادعا می‌کنه که نسل هفتم پردازش AI اون 4 برابر سریعتر از نسل قبلیه، ادغام شده با پردازنده کوالکام Hexagon که شتاب دهنده اون 2 برابر سریعتره و از حافظه مشترک دو برابری در مقایسه با 888 می‌تونه استفاده کنه.

در نهایت به نسل سوم مرکز سنجش کوالکام Sensing Hub میرسیم که می‌تونه فعالیت‌های شما رو ثبت و به طور خودکار ذخیره کنه. این یک سیستم همیشه روشن برای هوش مصنوعی هست که اطلاعات بیشتری رو می‌تونه به صورت دائمی پردازش کنه درحالیکه مصرف انرژی کمتری در مقایسه با معماری قبلی داره. با این تکنولوژی بدون لمس کردن گوشیتون و فقط با تشخیص چهره می‌تونید قفل گوشیتون رو باز کنید که این در اسنپدراگون 888 ممکن نبود.

اگر نگاهی به نسل قبلی چیپ داشته باشیم، اسنپدراگون 888 از کوالکام Hexagon 780 و نسل ششم هوش مصنوعی کوالکام استفاده می‌کرد که از نسل دوم Sensing Hub هم بهره می‌برد که قابلیت استفاده از هوش مصنوعی در زمان نیاز رو داشت اما در نسل جدید همیشه روشن هست.

اگرچه ما نمی‌تونیم بگیم که نسل جدید AI در مقایسه با نسل قبل چقدر بهتره، اما به نظر میرسه نسل جدید امکانات بیشتر و عملکرد‌های بهتری در مقایسه با نسل قبلی داره.

ضبط ویدیو 8K HDR

ضبط ویدیو 8K HDR

اسنپدارگون 8 Gen 1 آپدیت‌های اساسی برای دوربین و صدا هم ارائه داده. تکنولوژی بینایی اسنپدراگون شامل اولین ISP 18-Bit برای موبایل هست که می‌تونه 4000 برابر داده بیشتر از دوربین در پردازنده ثبت کنه. این ارتقا می‌تونه رنج داینمیک بالاتر، HDR بهتر، رنگ و شارپنس (جزئیات بالاتر) تصویر تا 3.2 مگاپیکسل بر ثانیه ارائه بده. در کنار اون اولین پلتفرم ثبت ویدیو 8K HDR در پلتفرم موبایل با فرمت HDR10+ با این پردازنده ممکن شده. همونطور که در سایر بخش‌ها هم به نظر میرسید کوالکام در اینجا هم از کاهش مصرف انرژی بهره برده به همین دلیله که دوربین می‌تونه از قابلیت همیشه روشن بهره ببره که با مصرف باتری بسایر کم در هر زمانی می‌تونه تشخیص چهره همیشگی رو عملی کنه و نیاز به صبر کردن یا عملکرد خاصی برای راه اندازی تشخیص چهره نیست.

اگر نگاهی به اسنپدراگون 888 داشته باشیم، این پردازنده قدرت ضبط سه ویدیو 4K HDR به طور همزمان با کیفیت 10-bit HDR رو داره. اما این پردازنده نمی‌تونه 8K HDR رو ثبت کنه و از HDR10+ هم پشتیبانی نمی‌کنه. پس با توجه به همه اینا کیفیت فیلمبرداری بسیار بهتری رو از جدیدترین گوشی‌ها با این پردازنده میشه انتظار داشت.

اسنپدارگون 888+ هم اینجا یکم جالب به نظر میاد. این پردازنده می‌تونه 8K رو پردازش (Encode/Decode) کنه، اگرچه از HDR10+ پشتیبانی نمی‌کنه.

امنیت و حریم خصوصی:

با وجود همه مزیت‌های گفته شده، هوش مصنوعی همیشه روشن و دوربین همیشه روشن، ممکنه برخی از کاربران تلفن هوشمند رو نگران کنه، چراکه همواره در دنیای تکنولوژی جاسوسی و مشکلات امنیتی زندگی مردم رو با چالش‌ها و ترس‌های مختلفی روبرو کرده.

به همین دلیل احتمالا قابلیت خاموش کردن هوش مصنوعی همیشه روشن و دوربین همیشه روشن در سیستم‌عامل‌ها قرار میگیره اما بازهم به عنوان کاربر نهایی به دلیل کم مصرف بودن این ویژگی‌ها، ممکنه حتی در صورت غیرفعال بودن و عملکرد در پس زمینه هم متوجهشون نشیم.

جمع بندی

با همه چیزهایی که گفته شد، ما هنوز مطمعن نیستیم که اسنپدراگون 8 Gen 1 توی عمل چقدر می‌تونه بهتر باشه اما با صحبت‌هایی که روی کاغذ شده به نظر خوبه. با ارتقا GPU و سیستم هوش مصنوعی، همراه با قابلیت‌های بسیار عالی برای دوربین، به نظر میاد اسنپدراگون 8 Gen 1 به راحتی در مقایسه با 888 در هر زمینه‌ای برتری داره، سرعت بهتر، عملکرد بهینه تر، و به طور کلی مصرف بهینه تر انرژی.

اگر ازین مقاله خوشتون اومد و دوست دارید اطلاعات بیشتری در مورد این پردازنده به دست بیارید فراموش نکنید می مارکت رو دنبال کنید. شما می‌تونید در اینستاگرام با آیدی Mimarket.ir از جدیدترین اخبار و تخفیفات فروشگاه باخبر بشید.

نظرتون در مورد این پردازنده جدید چیه؟

منابع: Trusted ReviewsNvidia – اطلاعات شخصی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *