آموزشی و نرم افزار|راهنمای خرید

اندروید یا آیفون؟ کدوم برای شما بهتره؟

مبارزه بین آیفون با اندروید احتمالا هیچ وقت برنده واقعی نخواهد داشت و این مبارزه ادامه داره. اما سعی می‌کنیم به شما کمک کنیم تا متوجه بشید کدوم مورد برای شما مناسب تره.

اگه بخوایم آخرین آپدیت‌ها رو بررسی کنیم، آخرین نسخه هر دو سیستم عامل ( iOS 15 و Android 12 ) با روش‌های کمی متفاوت، عملکردهای عالی دارن. این دو سیستم عامل در بسیاری از ویژگی‌ها با هم همپوشانی دارن. اما همونطور که می‌دونید از نظر طراحی به نظر میرسه کاملا متفاوت باشن. شما اگه بخواید هر گوشی از هر برندی با بالاترین کیفیت بخواید از این دو حالت خارج نیست: یا سیستم عامل اندروید رو اجرا می‌کنه یا iOS. در این مقایسه ما به بررسی نقاط قوت مربوط به هر پلتفرم گوشی، می‌پردازیم. در نتیجه برای خرید گوشی جدید می‌تونید موردی که برای شما مناسب تره رو انتخاب کنید.

 آیفون در مقابل اندروید: چرا آیفون بهتره؟

مقایسه اندروید و آیفون

شما روی اکوسیستم اپل سرمایه گذاری کردید.

شاید این یک دلیل از نظر شما کافی نباشه اما ممکنه بدونید که اپل محصولات فناوری زیادی رو تولید می‌کنه و اگه قبلا مک، آی پد یا اپل واچ خریدید، پس خرید آیفون منطقی به نظر میرسه.

اپل ویژگی‌های بسیار زیادی رو طراحی کرده که به شما امکان میده داده‌ها رو از یکی از دستگاه‌های خودتون به یک دستگاه دیگه منتقل کنید. این ویژگی‌ها قطعا به شما کمک می‌کنه در وقتتون صرفه جویی کنید. مثلا اگه Handoff  رو در نظر بگیرید، تماس‌ها در آیفون و صفحات وب شما در Safari می‌تونن به طور یکپارچه بین iOS و macOS در حال انتقال و جا به جایی باشن. کلیپ‌ بورد جهانی، به شما امکان میده متن کپی‌ شده در یک برنامه رو در برنامه دیگه استفاده کنید.

ویژگی دیگه‌ای که ما هم به اون علاقه داریم Continuity Camera هست که در اون می‌تونید با استفاده از دوربین آیفون خود عکس بگیرید، اسناد رو اسکن کنید و بعد اونا رو در مک ببینید یا حتی ویرایش کنید. علاوه بر این با استفاده از ویژگی‌های احراز هویت بیومتریک می‌تونید در آیفون خودتون از طریق  Apple Pay، خریدها رو در مک تکمیل کنید.

تنها تعداد معدودی از سازندگان تلفن‌های اندرویدی هستن که به لحاظ سخت افزاری تقریبا به اپل نزدیک میشن و حتی برای بعضی از برندها مثل سامسونگ، شما در نهایت به عمق یکپارچگی ممکن بین آیفون و سایر دستگاه‌های ساخت اپل نخواهید رسید. مایکروسافت با اپلیکیشن جدید خودش که Your Phone نام داره و برای ویندوز طراحی شده، به کاربران اندرویدی اجازه میده به متن‌ها و اعلان‌ها در رایانه شخصی‌شون جواب بدن که به گوگل کمک می‌کنه تا حدودی فاصله‌اش رو با اپل کمتر کنه اما باز هم هنوز جای پیشرفت بیشتر وجود داره.

برنامه‌های شخص ثالث در آیفون بهتر هستن.

البته این مورد به ترجیحات ما بستگی داره و بعنوان شخصی که دائم بین iOS  و Android جا به جا شدیم، کیفیت برنامه‌های ساخته شده توسط توسعه دهندگان iOS بیشتر ما رو شگفت زده کرده و در مقابل از همتای اندرویدی اون ناامید شدیم.

البته اشتباه برداشت نکنید: نرم افزارها و توسعه دهندگان عالی در اندروید هم وجود داره، اما طبق تجربه ما، پیدا کردن اونا سخت تره. مثلا یکی از برنامه‌های توییتر، Tweetbot 5 هست که یک برنامه انحصاری برای iOS هست. در مقابل، یکی از بهترین برنامه‌های شخص ثالث توییتر که در اندروید وجود داره Fenix ​​2 هست که در مقایسه با Tweetbot 5 ضعیف تره. حتی ممکنه متوجه شده باشید که برنامه‌های شرکت‌های معتبر (از بانک‌ها گرفته تا خطوط هوایی) در iOS نسبت به اندروید، کمی روان‌ تر و راحت تر اجرا میشن.

اندروید یا آیفون؟

دسترسی راحت برای تهیه لوازم جانبی

حتی برای خرید لوازم جانبی آیفون، به راحتی می‌تونید به انواع قاب، محافظ صفحه نمایش، پاپ سوکت و … دسترسی داشته باشید در حالیکه در اندروید این دسترسی آسان تنها برای پرچمداران اندرویدی هست. در واقع دارندگان آیفون هیچ وقت مشکل پیدا نکردن قاب مورد علاقه خودشو رو ندارن.

در آیفون، کنترل‌های حریم خصوصی پیشرفته‌تری وجود داره.

یکی از بزرگ‌ترین نسخه‌های اخیر iOS، برنامه tracking notifications رو معرفی کرد که به کاربران امکان میده مانع ردیابی گوشیتون توسط برنامه‌هاتون بشید. این یک پیروزی بزرگ به طرفداران حریم خصوصی داد و البته ضربه بزرگی هم به بسیاری از شرکت‌های شخص ثالث مانند فیس بوک وارد کرد. اندروید این ویژگی رو نداره و مشخص نیست که این ویژگی بهش اضافه بشه یا نه.  به طور کلی برای کاربران لذت بخشه که یک برنامه نتونه گوشی رو ردیابی کنه.

چرا باید گوشی آیفون بخریم؟

هیچ bloatware وجود نداره.

مهم نیست که گوشی آیفون‌تون رو از کجا و به چه صورت می‌خرید. حتی مهم نیست که کدوم مدل آیفون رو خریدید. وقتی برای اولین بار گوشی رو راه‌اندازی می‌کنید، متوجه می‌شید که هیچ bloatware وجود نداره. bloatware در واقع برنامه‌های اضافی هستن که برای شما کاربردی هم ندارن. در نتیجه از همون اول فضای گوشی شکما با برنامه‌های از قبل نصب شده اشغال نشده.

اگر تا حالا یک گوشی اندرویدی رو راه اندازی کرده باشید حتما متوجه شدید که برنامه‌های از قبل نصب شده زیادی وجود دارن. حتی اگه 1800 دلار برای Galaxy Z Fold 3 پرداخت کنید باز هم  نرم افزارهایی مثل CNN و DirecTV که رو خواهید دید. حالا اگه یک گوشی میان رده و مقرون به صرفه تر خریده باشید، این مورد می‌تونه بیشتر و بدتر باشه.

حالا اون دسته از خریداران اندرویدی که یکی از بهترین گوشی‌های آنلاک رو بدون قرارداد خدمات میخرن، شانس بهتری برای فرار از bloatware  دارن. گوشی‌های آنلاک گوشی‌هایی هستن که می‌تونن به تمام اپراتورها وصل بشن و همچنینbloatware  های کمتری دارن.

البته باید در نظر گرفت که به شرکت هم بستگی داره مثلا گوشی‌های Pixel آنلاک هستن و با هیچ برنامه شخص ثالثی درگیر نمیشن. از طرفی دیگه، بعضی از گوشی‌های آنلاک با نرم‌افزارهای حمایت‌شده (یا تبلیغات) عجیب و غریب ارائه میشن که البته غیرعادی نیست.

گوشی آنلاک شده

به روز رسانی‌های نرم افزاری رو سریع تر دریافت می‌کنید.

گوشی‌های اندرویدی به ‌روزرسانی‌های کمتری نسبت به آیفون‌ها دریافت می‌کنن و زمانی هم که به ‌روزرسانی میشن به استثنای پیکسل‌های Google اونو با تأخیر دریافت می‌کنن. البته لازم به ذکره که تعداد به ‌روزرسانی‌هایی که یک گوشی اندرویدی در طول عمرش دریافت می‌کنه تا حد زیادی به قیمت اون (گران قیمت تر بودن)، شرکت مخابراتی یا اپراتوری که از اون خریداری شده و سیاست پشتیبانی نرم‌افزاری سازنده تلفن بستگی داره.

آیفون 6S رو در نظر بگیرید که iOS 15  رو دریافت کرد، اگرچه در ابتدا در سال 2015 با iOS 9 راه اندازی شد. یا می‌تونید Galaxy S6  سامسونگ رو در نظر بگیرید که در همان سال و با اندروید 5.0 عرضه شد. نه تنها فاقد آخرین نرم افزار اندروید هست، بلکه از سال‌ها قبل، دیگه به روز رسانی نمیشه. علاوه بر این، وقتی که یک نسخه جدید iOS منتشر میشه، در همان روز و در یک زمان در دسترس همه قرار می‌گیره و کاربران می‌تونن اونو به صورت آنی روی همه مدل هایی که از آن پشتیبانی میشه نصب کنن. در مقابل، نسخه‌های اندروید نه فقط بر اساس مدل بلکه به صورت موجی برای تلفن‌های جداگانه منتشر میشه.

آیفون در مقابل اندروید: چرا اندروید بهتره؟

چرا اندروید از آیفون بهتره؟

گوشی در هر رنج قیمتی که بخواید وجود داره.

اکثریت قریب به اتفاق گوشی‌های هوشمند جهان از اندروید استفاده می‌کنن و از اونجایی که شرکت‌های زیادی گوشی‌های اندرویدی می‌سازن، در هر رنج قیمتی در دسترس هستن. گوشی‌های ارزان قیمتی مثل Pixel 5a با قیمت کمتر از 500 دلار و همچنین بعضی از بهترین گوشی‌های کوچک و بهترین گوشی‌های بزرگ، و فبلت‌ها و گوشی‌های تاشو با قیمتی بیش از 1000 دلار وجود دارن. مهم نیست چقدر می‌تونید برای خرید گوشی اندرویدی هزینه کنید چرا که به احتمال زیاد می‌تونید یک گوشی اندرویدی متناسب با بودجه و ویژگی‌های منحصر به فرد پیدا کنید.

در مورد آیفون‌هایی که از لحاظ تاریخی در زمان عرضه گران قیمت بودن، نمیشه این مورد رو گفت. اما میشضه گفت که بعد گذشت نسل‌های متوالی قیمت اونا کمتر شده. یکی از مقرون‌ به‌ صرفه‌ترین گوشی‌های جدید اپل، آیفون 13 مینی با قیمت 699 دلار هست، اما با نمایشگر کوچک 5.4 اینچی عرضه میشه. Galaxy S21 FE هم همین قیمت رو داره اما با صفحه نمایش 6.4 اینچی 120 هرتزی بزرگتر و روان تر، لنز تله فوتو و باتری با ظرفیت بالا عرضه میشه. ارزان‌ ترین آیفونی که اپل ارائه می‌کنه آیفون SE (2022) هست که دستگاهی فوق‌العاده با عملکرد خارق‌العاده تنها با قیمت 429 دلار هست. البته طراحی اون قدیمی و صفحه نمایش اون هم برای بعضی از افراد خیلی کوچک هست.

قابلیت شخصی سازی بیشتری داره.

اگرچه iOS و Android در طول سال‌ها پیشرفت و بهبود داشتن، اندروید همیشه به عنوان پلتفرم برای کاربرانی که دوست دارن دستگاه‌های خودشونو تغییر داده و شخصی‌سازی کنن، مشهور و محبوب تربوده. این کار با راه‌انداز صفحه اصلی شروع میشه، که ویجت‌های پویا و امکان قرار دادن برنامه‌ها رو در هر نقطه از صفحه یا در کشو، ارائه میده (چیزی که آیفون اخیراً با iOS 14  به آن رسیده). حتی می‌تونید حتی می‌تونید لانچر گوشی اندرویدی خودتون رو با یک جایگزین دانلود شده از Google Play تغییر بدید.

اندروید همچنین به شما امکان میده از برنامه‌های شخص ثالث به جای برنامه‌های اصلی استفاده کنید مثل مرورگرهای وب، صفحه‌کلیدها و پخش‌ کننده‌های رسانه. و حتی می‌تونید برنامه‌های شخص ثالث رو بعنوان برنامه پیشفرض گوشی تنظیم کنید. iOS در این زمینه در طول سال‌ها بهبود داشته اما هنوز کامل و مرتب نیست.

در نهایت، ما باید در مورد پوسته‌های سازنده صحبت کنیم. رابط‌های کاربری سفارشی و نرم‌افزار سیستم اندرویدی که توسط سازندگان گوشی‌های خاص سفارشی‌سازی شدن، ویژگی‌های اضافی و اغلب توانایی ایجاد تم برای بهتر به کاربر ارائه میدن. برخی از طرفداران اندروید، گوگل از اندروید رو ترجیح میدن. با این حال، بسیاری از کاربران نرم‌افزار سفارشی سازندگان تلفن، مثل One UI سامسونگ یا OnePlus OxygenOS  رو به دلیل قابلیت‌های اضافی اونا، مثل توانایی گرفتن اسکرین شات‌های اسکرولی و مخفی کردن عکس‌ها و ویدیوها در پوشه‌های محافظت‌شده با رمز عبور، دوست دارن.

اما گوگل همه چیز رو با اندروید 12 تغییر داد و Material You رو به همراه داره که شخصی سازی بیشتری رو ارائه میده. یک سیستم شبه تم وجود داره که با رنگ‌های والپیپر شما سازگار میشه و اون سیستم سایه رو در کل سیستم اعمال می‌کنه. حالا باد ببینیم سامسونگ و وان پلاس چطور این چیزها رو تغییر میدن.

برتری اندروید نسبت به آیفون

می‌تونید فضای ذخیره سازی رو (گاهی) افزایش بدید.

درسته دیگه این روزها فضای ذخیره سازی قابل ارتقا تا حدی محبوبیتش کم شده اما هنوز بعضی از گوشی‌های اندرویدی این قابلیت رو به کاربران خودشون ارائه میدن. در نتیجه می‌تونید از کارت microSD برای نگهداری عکس‌ها، برنامه‌ها و سایر رسانه‌ها استفاده کنید.

از اونجایی که اپل و دیگر سازندگان تلفن برای دو یا چهار برابر کردن فضای ذخیره‌سازی قیمت‌های گزافی رو دریافت می‌کنن، این یک مزیت محسوب میشه و تنها با خرید یک کارت microSD می‌تونید فضای بیشتری داشته باشید.

علاوه براین امروزه که وجود جک هدفون در گوشی‌های بالا رده کمیاب شده، بعضی از گوشی‌های اندرویدی هنوز با جک هدفون عرضه میشن و برای افرادی که هدفون با سیم رو ترجیح میدن، اهمیت زیادی داره.

گوشی اندروید خوبه؟

پورت USB-C  جهانیه.

معمولا این روزها گوشی‌های اندروید برای شارژ و انتقال داده‌ها عمدتا به پورت‌های USB-C تکیه کردن. بنابراین اگه از اون دسته افرادی هستید که دوست دارید فقط یک کابل رو حمل کنید، این برای شما خیلی راحته. علاوه براین امروزه USB-C روی بسیاری از رایانه های شخصی و همچنین روی Nintendo Switch وجود داره.

این در حالیه که کابل لایتنینگ اپل یادگار روزهاییه که هر شرکت فناوری مجبور بود کانکتور اختصاصی خودش رو توسعه بده. USB-C  نشان دهنده یک راه حل ایده آل برای یک پورت تک هست و همچنین درها رو به روی فناوری‌های فست شارژ باز می‌کنه.

مثلا OnePlus 9 Pro  رو در نظر بگیرید که می‌تونه باتری رو تنها در مدت 15 دقیقه از صفر تا 61 درصد شارژ کنه. کافیه 30 دقیقه صبر کنید تا یک باتری با 99 درصد شارژ داشته باشید.

حالا این مورد رو با آیفون 12 مقایسه کنید که همچنان از لایتنینگ استفاده می‌کنه و اپل دیگه حتی یک شارژر در جعبه نداره.

گوشی آیفون

یک سیستم فایل (با پشتیبانی از کشیدن و رها کردن اطلاعات در رایانه شخصی) وجود داره.

اندروید به شما گزینه‌ای میده که وقتی یک گوشی اندرویدی رو به رایانه شخصی ویندوز وصل می‌کنید، می‌تونید به راحتی فایل‌ها رو در پوشه‌ها بکشید و رها کنید. انگاری دستگاه شما فقط یک درایور دیگه هست. این یعنی رسانه و اسناد شما برای حمل و ذخیره به صورت محلی هستن و اگر زیاد هستن، نیازی به اشتراک سرویس ماهانه ابری ندارید.

آیفون‌ها سیستم فایل رو برای همه چیز به جز عکس‌ها از کاربر پنهان می‌کنن، که این می‌تونه برای برخورد با موسیقی، اسناد و سایر اشکال رسانه‌ها بسیار خسته ‌کننده باشه. بعضی از گوشی‌های اندرویدی مثل Galaxy S22 Ultra، حتی ویژگی‌های ویژه‌ای برای نمایش رایانه یا نمایشگر داره که به شما امکان میده از نمایش و استفاده از دستگاه خود در دسکتاپ استفاده کنید. رابط DeX سامسونگ یکی از این نمونه‌هاست.

ویژگی‌های نوآورانه معمولا اول در تلفن‌های اندرویدی دیده میشن.

اپل یک شرکت و با یک فلسفه هست. در نتیجه، iOS  می‌تونه برای انطباق با فناوری‌های در حال ظهور کندتر (یا حداقل کندتر از اندروید) عمل کنه. با توجه به شرکت‌های بسیار زیادی که گوشی‌های اندرویدی می‌سازن، جای تعجب نداره که شرکای اندرویدی تمایل دارن اپل رو با نوآوری‌هایی در حوزه موبایل در بازار شکست بدن. شارژ بی‌سیم، شارژ سریع، NFC، 4G LTE، 5G، نمایشگرهای OLED، حسگرهای اثرانگشت زیر صفحه ‌نمایش، مقاومت در برابر آب و دوربین‌های چند لنزی و همچنین پیشرفت‌های نرم‌افزاری مثل مولتی تسکینگ، کپی و پیست و پشتیبانی از چند پنجره همگی قبل از آیفون‌ها روی دستگاه‌های اندرویدی دیده شدن.

البته، این به این معنا نیست که اپل پیشرفت‌های خودش رو ارائه نکرده. آیفون X اولین گوشی با قابلیت تشخیص چهره نبود، اما اولین گوشی بود که به طور قابل اعتماد و ایمن کار می‌کرد. با این حال اگر دقت کنید متوجه میشید که سالانه گوشی‌های اندرویدی خیلی زیادی توسط تولید کنندگان مختلف عرضه میشه.  بنابراین سخت‌افزاری که پلتفرم گوگل رو اجرا می‌کنه در تطبیق پذیری و ویژگی‌های نوآورانه سریع تره.

کدوم رو باید انتخاب کنید؟

به انتهای مقاله رسیدیم. بنابراین آیفون یا اندروید: کدام رو باید انتخاب کنید؟ هر دو پلتفرم مزایا و معایب دارن و مثل بسیاری از تصمیمات خرید، انتخاب شما به چیزی که برای شما ارزش خرید بالاتری داره، بستگی داره. داشتن آیفون تجربه‌ای ساده تر و راحت تره و از اونجایی که آیفون اپل محبوب‌ترین برند گوشی‌های هوشمند هست، هر کجا که برید، (چه برای تعویض باتری یا فقط در تلاش برای خرید یک قاب جدید) پشتیبانی‌های زیادی وجود داره.

پشتیبانی اندروید ممکنه سخت تر باشه اما در عین حال انتخاب بیشتری رو به شما ارائه میده مثل: انتخاب در مقدار هزینه‌ای که می‌خواید پرداخت کنید، – انتخاب ویژگی‌های سخت افزاری و نرم افزاری، انتخاب در نحوه سازماندهی و شخصی سازی.

با توجه به توضیحات و مزایا و معایب هر دو پلتفرم، انتخاب شما کدومه؟

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *