تازه های فناوری

همه چیز در مورد تکنولوژی FinFET در گوشی‌ها و CPU

سلام به همراهان مجله می مارکت. امروز با یک موضوع جذاب در خدمت شما هستیم. اکثر ماها با بسیاری از فناوری‌های مورد استفاده در سیستم عامل‌های گوشی‌های هوشمند آشنا هستیم. همچنین می‌دونیم که دلیل استفاده ازین فناوری‌ها اینکه پردازنده‌ها بتونن کارشون رو سریع‌تر و بهتر انجام بدن. FinFET یکی از اون تکنولوژی‌هاییه که کمک می‌کنه CPU خیلی عالی کار کنه و قراره توی این مطلب در مورد این تکنولوژی صحبت کنیم. بخاطر این تکنولوژیه که سی پی یو های امروزی بسیار موفق هستن.

FinFET چیه؟

FinFET چیه؟

به صورت لغوی، FinFET برگرفته از ترانزیستور اثر میدان به همراه باله هست. Field-effect Transistor with a fin- یک دستگاه با ساختار دروازه دوگانه، ساخته شده بر روی بستر با دروازه‌هایی که در 2، 3 یا 4 طرف کانال قرار گرفتن، در مقایسه با تکنولوژی CMOS، دستگاه‌های FinFET زمان سوئیچینگ بسیار سریعتر و چگالی جریان بیشتری رو ارائه میدن. پس از سال 2010 FinFET به دروازه رایج در استفاده تبدیل شد.

 ترانزیستور اثر میدان به همراه باله

اصل عملکرد FinFET کاملا مشابه MOSFET های معمولیه. این دستگاه علاوه بر افزایش و تخلیه محیط، دراری دو حالت مختلف عملکرده. زمانیکه ولتاژ در ترمینال دروازه وجود نداره، رسانایی کانال در بالاترین حد خودشه. هرگاه ولتاژ از مثبت به منفی برسه، هدایت گیت کاهش پیدا می‌کنه. از اونجا که هر دو دروازه مستقل از هم کنترل میشن، قدرت ذخیره می‌شه و عملکرد بهبود پیدا می‌کنه.

مزیت‌های این تکنولوژی چیه؟

عملکرد بهتر باتری

عملکرد بهتر باتری

در سه طرف لوله تخلیه، دروازه‌هایی با روکش اکسید ساختار FinFET رو احاطه کردن. با قابلیت کنترل بیشتر، بهره‌وری انرژی بهبود پیدا می‌کنه. با کاهش نانومتر، مصرف انرژی کاهش پیدا می‌کنه.

عملکرد بهتر

عملکرد بهتر

برخلاف ساختار رایج مسطح، FinFET دارای سه سطحه که امکان انتقال الکترون‌های بیشتر و در نتیجه عملکرد بیشتر رو فراهم می‌کنه. طول دروازه کوچک اون اجازه میده تا مسافت کوتاه‌تری رو طی کنه و تغییر وضعیت سریع اون به بهبود عملکرد و کارایی کمک کنه.

فضای کمتر

فضای کمتر

FinFET تا حدی در فضا صرف جویی می‌کنه. در مقایسه با فناوری مسطح، به دلیل کاهش اندازه دروازه و ساختار، حدود 50 درصد در فضا به خاطر کاهش اندازه دروازه و ساختار پیچیده 3D صرفه جویی می‌کنه. به طور معمول صرفه جویی فضا از یک 28nm مسطح تا یک 16nm فینفت، 35 تا 40 درصد در فضا صرفه جویی میشه.

قیمت

قیمت

فینفت از پیچیدگی تولید بالاتری برخورداره، که در نتیجه هزینه‌های تولد بیشتری نسبت به دستگاه‌های مسطح داره. اما در عوض این فناوری جدید علاوه بر عملکرد بیشتر و عمر بیشتر باتری، امکان حفظ فضای بیشتر رو هم فراهم می‌کنه.

بازده

بازده

در مقایسه با گره‌های قبلی، سرعت تثبیت فرایند به طور قابل توجهی سریع‌تره. خطاها به وسیله ارائه امکان افزودن ستون و سطر به حافظه برای ثبت خطوط با کلمات متعدد، عملکرد کلی رو بهبود میده.

جمع بندی

جمع بندی

اگر تمام مزایای مربوط به این فناوری برای کاربر نهایی مثل بهبود و عملکرد باتری، و کاهش حجم و فضا رو در نظر بگیرید، حرکت به سمت فناوری FinFET منطقیه. اما با این حال در هنگام تولید پردازنده‌ها، ممکنه تولید کنندگان عوامل دیگه ای مثل قیمت نهایی رو مد نظر داشته باشن. نظر شما در مورد این تکنولوژی چیه؟

منابع: ویکیپدیا، انجمن Quora، انجمن شیائومی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *