آموزشی و نرم افزار

افزایش کیفیت ویدیو و فیلمبرداری در خانه

سلام دوستان. در این مطلب به شما آموزش میدیم که چطور کیفیت ویدیوهاتون رو افزایش بدید.

اگر دقت کرده باشید تمام کیفیت فیلمبرداری به نوع و کیفیت نورپردازی که شما انجام میدید بستگی داره. بنابراین اهمیتی نداره که از یه موبایل برای فیلمبرداری استفاده می‌کنید یا یک دوربین DSLR. چیزی که اهمیت داره نحوه استفاده شما از نورپردازی و نورها هست. البته ما نمی‌گیم که شما از طریق فیلمبرداری با گوشی کیفیت دقیقا مشابه دوربین رو دریافت می‌کنید. فیلمبرداری با دوربین‌های بهتر، طبیعتا کیفیت بالاتری داره و کیفیت بهتری برای صفحه نمایش‌های بزرگتر به شما ارائه میده. روش‌هایی که در این پست برای بهتر شدن کیفیت فیلمبرداری به شما آموزش میدیم کمترین هزینه رو داره.

اولین نکته در مورد نور اصلی و نوری هست که به سوژه تابیده میشه.

بهتره از نور DC استفاده کنید که فلیکر (Flicker) در تصویر ایجاد نشه. فلیکر چیه؟ چشمک زدن نور به خاطر برق AC هست. مثلا برق ایران که 50 هرتز هست، 50 بار در ثانیه نوسان داره که با نور یکنواخت DC این مشکل حل میشه.

نور باید ملایم باشه. شما می‌تونید با استفاده از سافت باکس (Soft Box) این کار رو انجام بدید. یا می‌تونید یک سافت باکس برای خودتون بسازید. مثلا ما از یک کارتون و یک پرده اضافه برای درست کردن سافت باکس استفاده کردیم. ما این نور رو KEY LIGHT نام گذاری کردیم که در واقع نور اصلی ما هست. نکته مهمی که وجود داره اینه که این نور باید از زاویه 45 درجه به سوژه تابیده بشه و باعث میشه که یک قسمت مثلث مانند روی سمت چپ صورت شکل بگیره و اون یک سایه خیلی مناسب رو ایجاد کنه و صورت حالت فلت نداشته باشه. برای اینکه قسمت سمت چپ/راست (بسته به زاویه نور) بیش از حد تیره نباشه به یه نور دیگه لازم داریم که FILL LIGHT یا همون نور تکمیل کننده هست.

نحوه افزایش کیفیت ویدیو

این نور برای ما یک LED خیلی ساده 8 وات هست و نور اون از نور اصلی ما کمتره که نکته مهم هم همینه. اگه این نور بیشتر باشه، طبیعتا اون حالت از بین میره.

نور کمتر رو هم می‌تونید از طریق وسایلی که بازتاب نور می‌کنن (مثل رفلکتورها) به دست بیارید.

  افزایش کیفیت ویدیو و فیلمبرداری در خانه

یا می‌تونید از یک نور ضعیف تر یا نوری در فاصله دورتر استفاده کنید که باعث میشه نور سوژه کاملا مناسب باشه. شدت نور رو هم باید با توجه به محیط‌تون انتخاب کنید. مثلا در محیطی که ما هستیم، دیوارها بخاطر وجود پنل‌هایی که در اونها به کار رفته (تیره هستن)، هیچ بازتابی ندارن، طبیعتا به نور کمی بیشتر نیاز داریم یا به لنز بهتری در دوربین نیازه که نور بیشتری رو بتونه جذب کنه.

بنابراین با انجام این کارها یعنی نور کنترل شده و مواردی که ذکر شد، می‌تونید کیفیتی مشابه کیفیت فیلم ما داشته باشید که طبیعتا از نور لامپ سقف یا نوری که از پنجره وارد میشه و کنترل شده نیست، به مراتب خیلی بهتره اما تمام این‌ها، (کیفیت خوب) در صورتی به دست میاد که از تمام نکات ذکر شده، پیروی کنید.

نور پس زمینه

بعد از همه این موارد به نور پس زمینه (Back Light) می‌رسیم. نور پس زمینه می‌تونه نورهای ساده یا نورهای متفاوت، با شدت کمتر باشه. یکی از نکات مهم از نظر ما اینه که همیشه نور پس زمینه ملایم‌تر و کمتر از نور اصلی و سوژه باشه به این ترتیب می‌تونید تمرکز و حواس مخاطب رو به سوژه جلب کنید. در غیر این صورت یعنی با زیاد بودن بیش از حد نور پس زمینه توجه مخاطب نسبت به سوژه اصلی کاهش پیدا می‌کنه یا از بین میره. برای نور پس زمینه از لامپ‌های خیلی ساده استفاده کردیم که قیمتشون حدود 20-25 هزارتومان هست.

نحوه افزایش کیفیت ویدیو

همچنین می‌تونید از نورهای دیگه‌ای مثل LEDها استفاده کنید که قیمت خیلی بالایی ندارن و می‌تونید به هر بخشی که می‌خواید بازتاب کنید.

  افزایش کیفیت ویدیو و فیلمبرداری در خانه

البته ما در این جا یک تلویزیون داریم که می‌تونیم نورها رو مخفی کنیم. اگر نمی‌تونید نورها رو در مکانی که هستید مخفی کنید، می‌تونید اون‌ها رو روی زمین قرار بدید. اگه دوست داشته باشید می‌تونید این نورها رو توی دوربین هم نمایش بدید که بعضی وقت‌ها می‌تونن جذاب باشن و البته به مدل نوری که استفاده می‌کنید هم بستگی داره.

همونطور که می‌بینید با اضافه کردن نور پس زمینه، ویدیو خشک و بی روح نیست. البته بستگی به سبک کار شما هم داره. اگه می‌خواید پس زمینه خیلی تیره و متفاوت به نظر برسه و می‌خواید یه حس رو به مخاطب القا کنید، طبیعتا نورهای رنگی پیشنهاد نمیشه.

امیدواریم نکاتی که در این مطلب ذکر شد، به نورپردازی بهتر و دقیق تر شما کمک کنه.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *